Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zaķis: Valsts uzņēmumu vadītāju algu maksimums, visticamāk, tiks ierobežots

Situācija ar valsts uzņēmumu vadītāju atalgojumiem ir problēma, kas jārisina, un Saeimā skatāmie grozījumi likumā Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām sistēmu sakārtos, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja partijas Vienotība Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

"Esmu pārliecināts, ka tiks radīta normāla sistēma, ka kapitālsabiedrības vadītājs var zināt, kāda ir viņa bāzes alga, ar ko viņš var rēķināties, ja viņam ir spīdoši rādītāji - respektīvi, kas ir motivācijas pasākumi, un viņš var zināt, ko un kādā veidā apvienojot, viņš var saņemt," teica Dz.Zaķis

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien lems par konceptuālu atbalstu grozījumiem likumā Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām kas ļautu lielo valsts uzņēmumu valdes locekļiem saņemt lielākas algas. Likumprojekts parlamentā nonāca vēl rudenī kopā ar šī gada valsts budžetu, taču tā iekļaušana darba kārtībā ilgu laiku tika atlikta. Pa šo laiku grozīti Ministru kabineta noteikumi, un uz to pamata vairāku valsts uzņēmumu vadītāji jau saņem lielāku atalgojumu. Saeimas apiešanu kritizē gan opozīcija, gan Valsts prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē