Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ždanoka: Prasība atlaist skolotāju Rafaļski ir nelikumīgs politiskais spiediens

Partijas Visu Latvijai! politiķu prasība atlaist Rīgas 40.vidusskolas skolotāju Vladislavu Rafaļski (PCTVL) par personīgā viedokļa izteikšanu ir nelikumīgs politiskais spiediens, apgalvo Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL).

Jebkura cilvēka personīgā attieksme pret valdību vai valdošo koalīciju ir katra cilvēka konstitucionālās tiesības, norāda Ždanoka. Viņa uzsver, ka nedrīkst jaukt lojalitāti pret valsti, kas nozīmē ne vairāk kā likumu ievērošanu un ko Rafaļskis pat nemēģināja apšaubīt, un lojalitāti pret valdību, pret kuru opozīcijas politiķis apriori nejūtot pietāti.

Jau ziņots, Rīgas 40.vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotājs Rafaļskis radio ēterā paziņoja, ka ir nelojāls Latvijas valstij. "Esmu gatavs godīgi pateikt, ka esmu šai valstij nelojāls. Es šo režīmu vienkārši nicinu. Tas atgrūž arī manus bērnus un rada tiem daudz problēmu," pauda Rafaļskis.

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (VL-TB/LNNK) aicināja izglītības ministru Robertu Ķīli pievērst uzmanību gadījumam, kad Rīgas 40.vidusskolas skolotājs radio ēterā paziņojis, ka ir nelojāls Latvijas valstij, un rast risinājumu, lai šādi skolotāji nevarētu strādāt Latvijas izglītības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē