Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

airBaltic ar plānotiem bezmaksas reisiem raisa autopārvadātāju bažas

Autobusu pārvadātāju iebildumus izraisījusi lidsabiedrības airBaltic vēlme organizēt autobusu reisus, kas savienotu vairākas Latvijas un Baltijas valstu pilsētas ar Rīgas lidostu. Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) jau paziņojusi, ka ir dziļā neizpratnē par šādu lēmumu, taču Autotransporta direkcijas (ATD) neoficiālais viedoklis dod pamatu secināt, ka jaunā iniciatīva izraisījusi mulsumu, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Šie autobusu reisi būšot uzskatāmi par aviotīkla pagarināšanu. "Visā ceļojuma garumā tas nav aviopārvadājums, bet svarīgi ir tas, ka mūsu autobusos nonāks tikai aviopasažieri," uzsvēris airBaltic pārstāvis Jānis Vanags. "Tas ir pilnīgi jauns tirgus segments, jo tāda pakalpojuma šajā reģionā nav. Jebkuri mēģinājumi to kritizēt vai kavēt ir bezjēdzīgi. Mēs ievērosim visas vajadzīgās procedūras, bet šāds pakalpojums būs," nesatricināmā pārliecībā vairākkārt atkārtoja Vanags.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka airBaltic Bus plāno sniegt bezmaksas pārvadājumu pakalpojumus airBaltic pasažieriem, kuri lido uz un no starptautiskās lidostas Rīga. Autobusi savienos lidostu ar Valmieras, Jēkabpils, Jelgavas un Daugavpils autoostu, kā arī Tartu Igaunijā un Šauļiem Lietuvā. Uz visām šīm pilsētām reisus patlaban nodrošina Latvijas vai arī starptautiskie pārvadātāji, tāpēc viņu satraukums ir saprotams.

Tomēr airBaltic mājaslapā pieejamais pārvadājumu grafiks liecina, ka šie reisi notiks nakts stundās, kad vismaz Latvijas teritorijā līdzīgu reisu nav, piemēram, no Rīgas uz Tartu caur Valmieru autobuss izbrauks 23.20, bet atšķirībā no starpvalstu reisiem piestās arī Valmierā. Aplūkojot kustības sarakstus, var secināt, ka šāds bezmaksas reiss no Rīgas lidostas varētu konkurēt ar Simple Express maršrutu Rīga - Sanktpēterburga posmā līdz Tartu, tikai tas nepiestāj Latvijas teritorijā. Plkst. 22.30 no Rīgas aties reiss uz Daugavpili caur Jēkabpili, uz kurieni tik vēlu satiksmes autobusi nebrauc, bet pēc desmit minūtēm - plkst. 23.40 - uz Šauļiem caur Jelgavu. Šeit iespējama konkurence ar starptautiskajiem Šauļu reisiem. Atpakaļ uz Rīgu autobusi aties starp trijiem un pieciem no rīta, turklāt iekāpšana un izkāpšana iespējama tikai maršrutā norādītajās pieturās.

Visu rakstu lasiet piektdienas avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas