Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas transports: Lielie tirgus spēlētāji dempingo jau tā pārāk zemās pārvadājuma cenas

Nav saprotama lielo tirgus spēlētāju darbības ētika, kuri, pārorientējoties uz citiem tirgiem, dempingo jau tā pārāk zemās pārvadājuma cenas, kas neatbilst tirgus situācijai, biznesa portālam Nozare.lv norāda biedrībā Latvijas transports.

Šāda rīcība graujot valsts ekonomiku un neļaujot strādāt citiem komersantiem. Lielie autoparku īpašnieki, kas ar savu darbību uzskatāmi kropļo pārvadājumu tirgus cenu politiku, rokot bedri sev un citiem, taču vienlaicīgi prasot valsts atbalstu, apgalvo biedrībā. Kā viens no negatīvajiem piemēriem tiek minēta kompānija Kreiss.

Autopārvadātāji arī norāda, ka valdība jau gandrīz divus mēnešus kavējas pieņemt lēmumus, lai aizsargātu autopārvadātājus no masveida bankrotiem un banku represijām pret nozares uzņēmējiem. Tai pašā laikā bankas sākot aktīvi darboties, lai aizsargātu sevi, un bez valsts garantijām kredītbrīvdienas autopārvadātājiem nepiešķirs. Daudziem komersantiem kredītiestādēs esot privātie galvojumi, komercķīlas un galvojumi ar savu nekustamo īpašumu, tāpēc, atgriežot automašīnu sastāvus kredītdevējam, kas to realizēs par ātro tirgus vērtību, starpība tikšot piedzīta no galvinieka, skaidro biedrībā.

Autopārvadātāji arī esot iesnieguši Satiksmes ministrijā uzskatāmu aprēķinu par dramatisko situāciju pārvadājumu jomā, par piemēru ņemot reisu Rīga- Maskava, kura cena labākajā gadījumā ir 1200 eiro, bet viena reisa pašizmaksa ir 950 eiro. Turklāt mēnesī vēl jānomaksā sastāva līzings 1500 eiro apjomā, jāveic apkopes, jānomaksā apdrošināšana un citi tiešie maksājumi.

Kā ziņots, arī Latvijas Autopārvadātāju nacionālās asociācijas (LANA) izpilddirektors Oskars Juhņevičs iepriekš skaidroja, ka autopārvadājumu uzņēmumiem, kuriem ir līzingā ņemtas mašīnas, situācija ir smaga, un, ja tā neuzlabosies, tuvāko mēnešu laikā bankas sāks ņemt nost mašīnas un būs uzņēmumu bankroti.

Kā ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi pilnīgu embargo lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem. Šajā sarakstā pagaidām nav iekļautas šprotes, zivju un gaļas konservi, kā arī alkohols un saldējums.

Krievijas ieviestās sankcijas pārtikas produktu importam transporta nozarē vistiešāk skars tos autopārvadātājus, kuri izmanto refrižeratora tipa automašīnas, un zaudējumi kopumā varētu sasniegt vairākus desmitus miljonu eiro.

Valdība pieņēmusi lēmumu, ka Ekonomikas ministrijai jārod risinājums, lai cietušajiem uzņēmumiem palīdzētu ar kredītu garantijām. Ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atzina, ka 30-40 miljoni ir maksimālā summa, ko novirzīt kredītu garantijām, bet uz vienu uzņēmumu šī summa nebūs lielāka par vienu miljonu eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas