Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Agresīvos vadītājus iesaistīs braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbībās

Lai pilnveidotu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmu, ieviestu jaunus ietekmēšanas līdzekļus un vienkāršotu punktu reģistrēšanas un dzēšanas kārtību, ceturtdien, 11.jūlijā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināti grozījumi Ministru kabineta noteikumos par pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas kārtību, portālu _Diena.

lv_ informē Satiksmes ministrijas pārstāvis Aivis Freidenfelds.Noteikumu projektā paredzēts jauns autovadītāju ietekmēšanas līdzeklis - braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības, kura galvenā mērķauditorija ir agresīvie vadītāji. Saņemot astoņus uzskaites punktus, autovadītāji saņems uzaicinājumu apmeklēt grupas nodarbības pie sertificēta psihologa. Ja nodarbības tiks apmeklētas, punktu skaits tiks samazināts par diviem punktiem, bet ja tas netiks izdarīts - palielināts par diviem punktiem.Projektā iekļauta iespēja brīvprātīgi apmeklēt kursus ceļu satiksmes drošības jautājumos un drošas transportlīdzekļa vadīšanas jautājumos, tādējādi savlaicīgi tiks dzēsti divi punkti. Šāda iespēja paredzēta vadītājiem, kuriem reģistrēti vismaz četri uzskaites punkti. Savukārt, sasniedzot astoņus punktus, tāpat kā līdz šim vadītājam tiks izsūtīts paziņojums par pienākumu obligāti apmeklēt kursus vai attiecīgi doties uz iepriekš minēto korekcijas grupu. Ja tas netiks izdarīts, punktu skaits tiks palielināts par diviem punktiem. Ja tiks izdarīts, tad punktu skaits tiks samazināts par diviem punktiem.Noteikumu grozījumi paredz piešķirt punktus arī par pārkāpumiem, par kuriem līdz šim neuzskaitīja punktus. Pēc jaunajiem noteikumiem soda punktus piemēros par braukšanu ar automobili, kura stikli pārklāti ar pārklājumu, kas neatbilst normatīvo aktu prasībām (viens punkts), bet par transportlīdzekļa izmantošanu satiksmē, kuram nav veikta OCTA, tiks piešķirti divi punkti, līdzīgi kā par braukšanu bez valsts tehniskās apskates.Kā norāda Ceļu satiksmes drošības direkcija, tad uz šo brīdi pārkāpumu uzskates punkti ir piešķirti 110 846 autovadītājiem, no kuriem lielākā daļa ir vīrieši - 81%. Savukārt maksimālais punktu skaits - 16 šobrīd ir reģistrēts 222 autovadītājiem. 8 punkti un vairāk ir 16 013 autovadītājiem.Pārkāpumu uzskaites sistēmā Latvijā darbojas kopš 2004.gada un pēdējās izmaiņas noteikumos veiktas 2009.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas