Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Babītes ezera apkaimē aktīvi uzdarbojas maluzvejnieki

No 6. līdz 8. maijam Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes (Lielrīgas RVP) inspektori Babītes ezera apkārtnē konfiscējuši 9 bezsaimnieka zvejas tīklus un atbrīvojuši 150 kilogramus zivju. Tīklu kopgarums sastāda 540 metrus. Maluzvejnieki ap ezeru darbojas straujās ūdens apmaiņas vietās, kur vērojama lielāka zivju koncentrācija nārsta laikā - Gātes upē, Spuņņupē, Varkaļu kanālā un Lielupē, portālu _Diena.

lv_ informēja Valsts vides dienestā.Naktī no 6. uz 7. maiju Lielrīgas RVP inspektori Gātes upē izcēluši 6 bezsaimnieka zvejas tīklus, kas nosprostoja upi visā tās platumā. Tīklos atradās 150 kilogrami zivju, no tām 120 kilogrami brekšu. Zivis palaistas brīvībā. Izņemto tīklu kopgarums - 360 metri.Maluzvejniecības reida laikā, naktī uz 9. maiju, Lielrīgas RVP inspektori uz Lielupes pamanīja personu ar laivu. Persona metās bēgt, pametot laivu upes krastā. Pārkāpēju neizdevās notvert, taču viņš aiz sevis atstāja 3 zvejas tīklus ar kopējo garumu 180 metri. Tikli bez zivīm izņemti.9. maija rītā Lielrīgas RVP inspektori saņēma izsaukumu par maluzvejniecību Baltezerā ar tīkliem un laivu. Pārkāpēju aizturēja Ādažu novada pašvaldības policija. Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība.Turpinoties aktīvam zivju nārstam, maija mēnesī VVD inspektori strādā pastiprinātā diennakts režīmā, lai kontrolētu situāciju ūdenstilpnēs. VVD atgādina par meža vimbu un alatu nārsta turpināšanos līdz 15. maijam. Zandartu zvejas liegums darbosies līdz 31. maijam. Zivju nārsta laikā aizliegts makšķerēt un iegūt jebkādas sugas zivis visās ūdenstilpēs izmantojot zivju tīklus (no 1. marta līdz 15.jūnijam) un zivju murdus (no 16. aprīļa līdz 31.maijam). Par maluzvejniecību iestājas kriminālatbildība.VVD 2013. gada statistika liecina - vislielākos zaudējumus dabai nodarījusi tieši maluzvejniecība. Pērn, par makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanu VVD sodījis 1271 pārkāpēju, kas ir par 35 vairāk, nekā 2012. gadā. Aizvadītajā gadā, par zivju resursiem nodarīto zaudējumu pieņemti 125 lēmumi, par kopējo summu 73 108 eiro. Kopumā inspektori izņēmuši 6 661 zvejas rīku. Tāpat konfiscēti 997 kg zivju. Aprēķinātā makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanas sodu summu sastāda 126 873 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas