Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Balticovo attīstībā plāno ieguldīt līdz 45 miljoniem latu

Olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" turpmākajos piecos gados attīstībā plāno ieguldīt no 35 līdz 45 miljoniem latu, paplašinot gan vietējā, gan eksporta tirgus daļas, šodien atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

"Ieguldīsim ne tikai jaunās ražošanas līnijās, bet arī strādāsim ar zinātniekiem, lai samazinātu izdevumus vienas barības vielas vienības saražošanai. Tāpat ļoti lielu vērību pievērsīsim iepakojuma svara samazināšanai. Plānojam, ka spēsim paplašināt patlaban esošo 60-80% tirgus daļu vēl par vismaz dažiem procentiem, kā arī startēsim jaunos tirgos Centrāleiropā, Tālajos Austrumos un Āfrikā," sacīja Veinbergs.

Jautāts, vai investīcijas nozīmēs arī olu produkcijas cenas samazināšanos, viņš atbildēja apstiprinoši.

"Tas ir viens no mūsu mērķiem piedāvāt vienkāršāk iepakotu produkciju par konkurētspējīgām cenām. Ievest olas ir tikpat viegli kā izvest, līdz ar to "Balticovo" saskaras ar ļoti lielu konkurenci, it īpaši no Lietuvas un Igaunijas puses," atzina uzņēmējs.

Viņš atturējās prognozēt, vai šogad vēl pieaugs visai augstās olu cenas, kas atsevišķos tirdzniecības tīklos pārsniedz vienu latu par desmit olām.

"Tas būs atkarīgs no graudu cenas. Tos pērkam par Eiropas biržu noteiktajām cenām. Šogad ir lielas ražas, tomēr cenas arī sasniedz rekorda līmeņus, tādēļ par cenu svārstībām šobrīd pāragri runāt," atzina "Balticovo" vadītājs.

Kā ziņots, šķidro olu ceha būvniecība tika sākta 2010.gadā, investējot apmēram 1,3 miljonus latu. Toreiz kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs "Nozare.lv" sacīja, ka jaunajā cehā tiks ieviestas vismodernākās tehnoloģijas, vienā maiņā apstrādājot no 800 000 līdz vienam miljonam olu.

Olu šķidrā masa tiks pasterizēta un iepildīta dažādos tilpumos - no 20 tonnu cisternām līdz viena kilograma iepakojumam - un tiks piegādāta industriālajiem klientiem Latvijā un Eiropā.

Kā ziņots, "Balticovo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 23,33 miljoni latu, kas ir 9% pieaugums salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad apgrozījums bija 21,22 miljoni latu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa samazinājusies vairāk nekā piecas reizes - no 2,53 miljoniem 2010.gadā līdz 444 063 latiem 2011.gadā.

Pagājušajā gadā ekspluatācijā tika nodota olu pārstrādes ceha ēka un olu pārstrādes iekārta, kā arī rekonstruētas vairākas ēkas, kopumā investējot aptuveni 2,7 miljonus latu.

"Balticovo" dibināts 1993.gadā, atrodas Iecavas novadā. Investīcijas uzņēmumā kopš tā rekonstrukcijas 2004.gadā ir aptuveni 18 miljoni latu. "Balticovo" eksportē 70% no visas saražotās produkcijas, ražošanas apjomi pēdējo piecu gadu laikā pieauguši divarpus reizes. Eksporta valstis ir Igaunija, Lietuva, Polija, Čehija, Vācija, Dānija, Francija, Somija, Zviedrija un Angola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas