Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bērniem, kuri atgriežas no Covid-19 skartajām teritorijām, IZM iesaka divas nedēļas neapmeklēt skolu

Bērniem, kuri ir atgriezušies no koronavīrusa Covid-19 infekcijas skartajām teritorijām, tiek rekomendēts divas nedēļas neapmeklēt izglītības iestādes, norāda Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Bērniem, kuri atgriežas no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas - Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas, divas nedēļas nevajadzētu apmeklēt skolu.

IZM skaidroja, ja nepieciešams, bērna līdz 14 gadu vecumam vienam no vecākiem uz šo laika periodu tiek izrakstīta darbnespējas lapa. Ja šo dienu laikā bērnam nav parādījušās augšējo elpošanas ceļu infekcijas simptomi, bērns var atgriezties izglītības iestādē ar ģimenes ārsta izziņu un attiecībā uz viņu nekādi papildu piesardzības pasākumi nav jāveic.

Tomēr, ja bērnam 14 dienu pēc atgriešanās Latvijā parādās akūtas infekcijas slimības simptomi, bet laboratoriskās izmeklēšanas rezultāts uz koronavīrusu Covid-19 ir negatīvs, viņš tiek ārstēts kā jebkuras akūtas elpceļu infekcijas gadījumā. Pēc 14 dienām, ja vairs nav slimības simptomu, bērns var atgriezties izglītības iestādē ar ģimenes ārsta izziņu, un attiecībā uz viņu nekādi papildu piesardzības pasākumi nav jāveic.

Ja bērns būs bijis ciešā kontaktā ar infekcijas pacientu, ko noteiks Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs, bērns atradīsies mājas karantīnā 14 dienas no izbraukšanas brīža no Covid-19 infekcijas skartās teritorijas. Turpretī, ja bērnam tiks konstatēta minētā infekcija, viņš tiks ārstēts atbilstoši veselības stāvoklim un atgriezīsies izglītības iestādē saskaņā ar ārstējošā ārsta norādījumiem.

Arī izglītības iestādes darbiniekam, kurš ir atgriezies no Covid-19 infekcijas skartās teritorijas, tiek rekomendēts stingri sekot savam veselības stāvoklim un parādoties kaut niecīgām elpošanas ceļu infekcijas pazīmēm, nedoties uz darbu vai nekavējoties pārtraukt veikt savus darba pienākumus, zvanīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kas noorganizēs laboratorisku izmeklēšanu.

Ministrijā informēja, ja tiks konstatēts infekcijas gadījums, kas saistīts ar konkrēto izglītības iestādi, Slimību profilakses kontroles centra epidemiologi noteiks īpašus pretepidēmijas pasākumus atbilstoši situācijai.

Kā ziņots, pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Latvijā tika apstiprināta pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas