Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 pasākumos iesaistītajiem policistiem un robežsargiem piešķirs piemaksas

Valdība šodien nolēma, ka Covid-19 pasākumos iesaistītajiem policistiem un robežsargiem piešķirs piemaksas 50% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes.

Finanšu ministra vadītās Covid-19 radīto ekonomisko seku operatīvās novēršanas vadības grupas uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam 21.janvāra sēdē pieņemts lēmums piemaksu noteikt 50% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes.

Valdība šodien atbalstīja attiecīgus Iekšlietu ministrijas grozījumus Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Grozījumi paredz atļaut amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un tās seku novēršanu noteikt piemaksu 50% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktus kritērijus un amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu.

Piemaksu piešķiršanas kritēriji paredz, ka amatpersona ir tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām vai ir iesaistīta testēšanas procesā.

Tāpat kritēriji paredz, ka amatpersona ir tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nav apstiprināta slimība, bet ir jāievēro karantīna vai pašizolācija.

Vēl viens kritērijs paredz, ka amatpersona piedalās pasākumos, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un noteikto ierobežojumu kontroli.

Izdevumus, kas saistīti ar piemaksas noteikšanu, segs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Papildus nepieciešamais finansējums piemaksu izmaksai 2021.gadā nav precīzi aprēķināms, jo nav zināms cik ilgi turpināsies ārkārtējā situācija un cik ilgi amatpersonām būs jāveic Covid-19 izplatības ierobežošanu regulējošos normatīvajos aktos noteiktie uzdevumi, skaidroja Iekšlietu ministrija.

Indikatīvi nepieciešamais finansējums piemaksai 2021.gadā vienam mēnesim varētu būt aptuveni pusmiljons eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas