Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Noliktavā Jelgavā uziet desmit tonnas vecu saldumu; piegādes veiktas visiem lielākajiem veikaliem (papildināts 11:34)

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) SIA Triom noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu, konstatējot gandrīz desmit tonnas dažādu saldumu - konfektes, šokolāde, cepumi, kam beidzies derīguma termiņš. Konfiscēti izstrādājumi ar Vācijā un Polijā ražotiem zīmoliem Riegelein, Scho-K-Kola, Vita, Disney un citiem.

Kā aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka SIA Triom preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem - lielveikaliem Maxima un RimiMego, Elvi.

Maxima Latvija veikalos bija pieejami tikai divi produkti no šī piegādātāja – cepumi Saldie kauliņi un ātri pagatavojamā uzkoda Snack, informē Maxima Latvija. Uzņēmums ātri reaģēja un pašlaik šie produkti tiek izņemti no veikalu plauktiem un aizvesti atpakaļ piegādātājam. Tāpat Maxima Latvija aicina klientus, kuri iegādājušies šos produktus, ar čeku doties atpakaļ uz veikalu, lai saņemtu par pirkumu iztērēto naudu. Veikalos tiks izvietota informācija par šo divu produktu atsaukumu. Maxima Latvija arī apturējusi sadarbību ar piegādātāju Triom.

SIA Triom vadība šodien ieradīsies PVD, lai lemtu par Jelgavas noliktavā konfiscētās produkcijas likvidēšanu, teica uzņēmuma finanšu direktors Ruslans Andropovs.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmumā apšaubot PVD izplatīto informāciju par izņemtās produkcijas apjomu - desmit tonnām pārmarķētu saldumu.

"Tur vēl ir liels ķīselis, tomēr skaidrs, ka izņemtais apjoms noteikti nav tik liels, tur vēl ir ļoti daudz neskaidrību. Mēs iepērkam un piegādājam preci ne tikai veikaliem, bet arī tirdzniecības bāzēm, sortiments ir ļoti liels, "pa ceļam" var gadīties visādi, tur vēl daudz kas jānoskaidro, kurš ir vainīgs," sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Viņš arī apliecināja, ka uzņēmuma darbības profils ir dažādu pārtikas produktu - konfekšu, vafeļu, cepumu, marmelādes, kā arī dārzeņu konservu, eļļas, bezalkoholisku dzērienu, sulu - loģistika. 85% no uzņēmuma iepirktās produkcijas tālāk tiek realizēti Latvijas tirgū, 10% - Igaunijā, 3% - Lietuvā, bet 2% - Vācijā. No Latvijā ražotās produkcijas uzņēmums izplata tikai Iļģuciema kvasu.

PVD inspektori, veicot pārbaudi noliktavā, konstatējuši dažādus krāsu noņēmējus, šķīdinātājus un citas palīgierīces, kuras izmantotas oriģinālā marķējuma likvidēšanai. Tāpat izņemti 26 dažādi spiedogi un spiedogu sagataves ar datumiem un partiju numuriem, kas izmantoti pārtikas preču pārmarķēšanai.

Noliktavā notikusi arī pārtikas preču pārfasēšana - preces, kuru derīguma termiņš jau beidzies, no oriģinālā iepakojuma pārbērtas lielāka izmēra kastēs, pārmarķētas ar jaunu derīguma termiņu un partijas numuru, kā arī ar pievienotiem jauniem pavaddokumentiem.

Šī ir vērienīgākā pārtikas preču pārmarķēšana, kādu PVD jebkad atklājis, norādīja Meistere.

Par uzņēmuma darbības apjomiem liecina gan uzņēmuma izmantotais tehniskais nodrošinājums, gan precīzais izpildījums - viltoto marķējumu praktiski nav iespējams atšķirt no oriģinālā. To bija iespējams izdarīt vien pārbaudes brīdī, konstatējot iepakojumus ar oriģinālo marķējumu, iepakojumus, kam tas jau notīrīts un iepakojumus, uz kuriem redzams jau viltotais marķējums.

Preču pārmarķēšanai kalpoja katram preču oriģinālam piemeklēti burtu šrifti. Preču pārfasēšanai izmantots nevis piemeklēts, bet īpaši pasūtīts dažādu izmēru pārtikas preču iepakojums - izgatavots tuvu oriģinālajam, izmantojot oriģinālo ražotāju nosaukumus un zīmolus.

Pārtikas un veterinārais dienests ir uzsācis preču atsaukšanu no identificētajiem tirdzniecības tīkliem visā Latvijā.

Pārkāpums atklāts sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem. Pārmarķētās preces no noliktavas izņemtas.

SIA Triom darbība ir apturēta. Uzsākta administratīvā lietvedība.

papildināta 3.-6.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas