Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gada pirmajos mēnešos uz Latvijas ceļiem teju uz pusi mazāk bojāgājušo, nekā pērn

Situācija uz Latvijas ceļiem joprojām saglabā savu pozitīvo tendenci, kas bija vērojama jau gada sākumā. Pirmajos trīs mēnešos negadījumos bojā gājušo skaits ir samazinājies par 45%, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pērn.

Sarukt turpina arī ievainoto skaits un kopējais negadījumos cietušo cilvēku skaits. Taču policija aicina satiksmes dalībniekus neatslābt un būt modriem, jo pavisam drīz ieilgušo ziemu nomainīs siltāks laiks, kas atkal prasīs autovadītāju spēju pielāgoties, šoreiz - pavasara īpatnībām. Brīdis, kad mainās laika apstākļi pēc policijas pieredzes līdzi nes arī paaugstinātu negadījumu skaitu.

Šogad pirmajā ceturksnī policija reģistrējusi 559 ceļu satiksmes negadījumus ar cietušajiem, kas ir par 100 mazāk, nekā 2012. gada pirmajos trīs mēnešos. Negadījumos ievainoto cilvēku skaits šogad mazinājies par 12 % (no 837 uz 733), savukārt, uz ceļiem bojā gājušo cilvēku skaits gada trīs mēnešos ir par 19 mazāks. Ja pērn negadījumos dzīvību bija zaudējuši 42, tad šogad tādā pašā laika periodā - 23 cilvēki. Rīgas reģionā bojā gājušo skaits mazinājies vairāk kā uz pusi – no deviņiem uz četriem cilvēkiem.

Taču joprojām augsts saglabājas ceļu satiksmes negadījumos iesaistīto gājēju skaits – šogad reģistrēti 206 šādi negadījumi, pērn – 249. Lai arī bojā gājušo skaits kopumā 2013. gada pirmajos mēnešos mazinājies par aptuveni 30%, deviņi bojā gājuši gājēji joprojām ir liels skaitlis.

Atgādinām, ka Eiropas Savienība savām dalībvalstīm noteikusi vērienīgu mērķi - līdz 2020. gadam ceļu satiksmē bojāgājušo skaitu samazināt uz pusi, pie tā intensīvi strādā arī Latvijas policija. 

Lai arī kopējie statistiskie rādītāji par situāciju ceļu satiksmē vērtējami pozitīvi, policija aicina autovadītājus ar piesardzību un atbildību izturēties arī pret drīzumā gaidāmo laika apstākļu maiņu. Grūtības aprēķināt bremzēšanas ceļu, ievērot ceļa segumam un apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci – tās ir biežākās problēmas, ar kurām sastopas autovadītāji, iestājoties pavasarim.

Problēma, kas iezīmējas šobrīd, ir fakts, ka autovadītāji ir pāragri nomainījuši ziemas riepas, nerēķinoties ar to, ka naktīs joprojām var piesalt. Tāpat, jāņem vērā, ka, kūstot sniegam un veidojoties dubļiem, būtiska ir arī logu tīrāmo slotiņu kvalitāte, kas nereti var ierobežot redzamību un paaugstināt negadījumu risku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas