Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ģenerālprokurors par KNAB vadības domstarpībām: Mēle nedrīkst strādāt ātrāk par smadzenēm

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības savstarpējās domstarpības var izbeigt tikai ar tiesas sprieduma palīdzību, taču KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes savstarpējiem apvainojumiem par politisko ietekmējamību nav pamata, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio par KNAB vadītāju savstarpējiem apvainojumiem sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Mans teiciens ir jau fiksēts iepriekš - mēles darbība nedrīkst būt ātrāka par smadzeņu darbību," sacīja Kalnmeiers, paskaidrojot, ka Streļčenoks ir pārmetis Strīķei darbošanos Vienotības interesēs, savukārt Strīķe savam priekšniekam - darbošanos kādu lielu politisku grupējumu labā. Taču, kad abiem prasīts precizēt, par kādām lietām un lēmumiem ir runa, sīkāks paskaidrojums nav sekojis.

Kalnmeiers atzina, ka abu KNAB vadošo amatpersonu strīdus var izbeigt tikai ar tiesas spriedumu. Pašlaik likuma nepilnības Streļčenokam ļaujot Strīķi no amata atlaist atkārtoti, lai arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pagājušajā nedēļā nolēmis atcelt Streļčenoka rīkojumu par viņas atlaišanu.

Tomēr, pēc ģenerālprokurora domām, lai arī publiskajā telpā KNAB vārds lielākoties izskan tieši iestādes vadītāju ilgstošo domstarpību dēļ, iestādes kopējais veikums neesot pārāk ietekmēts, lai arī arī izmeklēšanas procesiem ir tieksme ieilgt un prokuratūrai nodoto lietu skaits sarūk.

Jau vēstīts, ka otrdien, 7.janvārī, demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par viņa vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata. Līdz ar šo lēmumu Strīķe tajā pat dienā atgriezās darbā KNAB.

Savukārt Streļčenoks apņēmies tuvā nākotnē Strīķi atstādināt no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas