Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Gruzijas prezidents Bērziņam: Novērtējam solidaritāti Krievijas darbību nosodīšanā

Latvijas prezidenta un delegācijas vizītes Gruzijā plānoto programmu par abu valstu sadarbības dažādošanu aizēnojusi Krievijas rīcība, parakstot sadarbības līgumu ar separātisko Gruzijas reģionu Abhāziju, tādējādi raisot bažīgas pārdomas par šī soļa patiesajiem mērķiem. Gruzijas prezidents Giorgijs Margvelašvili trešdien pateicās prezidentam Andrim Bērziņam par Latvijas pausto solidaritāti, nosodot šo Krievijas soli.

"Svarīgi, ka šī jūsu vizīte notiek tieši šodien, kad mūsu valsts saskaras ar jaunu izaicinājumu Gruzijas vienotībai. Krievija pieļāvusi vēl vienu būtisku pārkāpumu, apdraudot mūsu teritoriālo integritāti. Tā saucamais atbalsta līgums ar okupēto Abhāziju kārtējo reizi apšauba mūsu teritoriālo vienotību," pēc tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu uzsvēra Margvelašvilli.Viņš arī izteica pateicību Baltijas Asamblejai, kura bijusi pirmā organizācija, kas nosodīja Krievijas un Abhāzijas līguma parakstīšanu.Latvijas plašās delegācijas vizītes ietvaros izsvērta abu valstu ekonomiskā sadarbība un Gruzijas centieni integrēties Eiropas Savienībā un NATO. Šo jautājumu apspriešanā Gruzija rēķinās ar Latvijas dalīšanos pieredzē un mācībām."Mēs viņiem esam interesanti ar to, ka pirms desmit gadiem iestājāmies Eiropas Savienībā un mums šis process ir svaigā atmiņā. (..) Es domāju, ka gruzīniem ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas tirgus ir interesants," sacīja Latvijas vēstniece Gruzijā Elita Gavele.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) pauda, ka sagaidāmas plašākas savstarpējās konsultācijas par Latvijas un Gruzijas pozīcijām ANO, EDSO un citās organizācijās, kā arī palīdzība Gruzijas kolēģiem, izklāstot pieredzi Eiropas Savienības (ES) politikas un mehānismu apguvē.

Piedaloties Latvijas un Gruzijas biznesa forumā, Valsts prezidents Andris Bērziņš uzsvēra, ka ar šo vizīti sadarbības stiprināšana ar Gruziju neapstāsies - jau janvārī paredzēta Gruzijas delegācijas viesošanās Latvijā un konkrētu darbu turpināšana.

Jau vēstīts, ka vizītes ietvaros norisinājās Latvijas-Gruzijas biznesa forums, prezidenta dalība Latvijas vēstnieces Gruzijā rīkotajā pieņemšanā par godu Latvijas neatkarības proklamēšanas 96.gadadienai. Pirmā vizītes diena noslēgsies ar Gruzijas prezidenta rīkotajām oficiālajām vakariņām.

Ceturtdien, 27.novembrī, Bērziņš piedalīsies apaļā galda diskusijā Prospects of cooperation in the field of education between Latvia and Georgia ar izglītības un zinātnes nozares pārstāvjiem.

Pēc tam ieplānots Latvijas lauksaimniecības uzņēmuma Marnueli apmeklējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas