Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gulbenē vīrietim par ģimenes vajāšanu piemērota policijas uzraudzība

Ceturtdien Gulbenes rajona tiesa vīrietim, kurš morāli vajājis un pazemojis savu ģimeni, piemērojusi policijas uzraudzību, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Savukārt cietušajam bērnam tā noteikusi tiesas psiholoģisko ekspertīzi, pēc kuras rezultātu saņemšanas tiks noteikts nākamās tiesas datums.

Kā iepriekš ziņoja laikraksts Dzirkstele, 15.septembrī Gulbenes rajona tiesā sāka skatīt kriminālprocesu pret vīrieti pēc diviem Krimināllikuma punktiem - gan par to, ka viņš ignorēja tiesas liegumu noteiktu laika periodu netuvoties ģimenei un nesazināties ar sievu un bērniem, gan par to, ka lieguma laikā emocionāli un fiziski iespaidoja savu mazgadīgo dēlu. Līdz tiesas dienai vīrietim kā drošības līdzeklis bija piemērots apcietinājums.

Apsūdzētajam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pat pieciem gadiem.

Vīrietis daļēji atzinis apsūdzību tiesā. Viņš noalgojis advokātu un pieprasījis pilnu pierādījumu pārbaudi ar 12 apsūdzības un aizstāvības pieteikto liecinieku nopratināšanu. Vairums liecinieku bija ieradušies uz pirmo tiesas sēdi un sniedza savas liecības. Tajā bija paredzēts noklausīties arī apsūdzētā vīrieša sievas liecību, taču viņa paziņoja, ka, ieraugot vīrieti, ļoti uztraukusies un nespējot parunāt.

No apsūdzības izriet, ka laikā no šī gada 6.februāra, kad vīrietis saņēmis tiesas lēmumu ar liegumu tuvoties ģimenei un sazināties ar tās locekļiem, viņš ļaunprātīgi to pārkāpis. Jau dienā, kad uzzinājis par liegumu, vīrietis zvanījis un rakstījis īsziņas ģimenes locekļiem. Viņš arī vairākkārt lieguma laikā ieradies sievas un bērnu dzīvesvietā, skaidrojies, kliedzis un izteicis pārmetumus.

Savukārt 20.martā viņš ieradies pie ģimenes mājās, kurā bijis tikai dēls. Tēvs fiziski viņu iespaidojis - sitis ar kulaku pa muguru un pakritušo zēnu no virtuves uz lielo istabu vilcis aiz rokas. Pēc tam vīrietis koridorā paņēmis dēla skrejriteni un ar to metis, puikam trāpot pa muguru.

Ģimenes teroru pārtraukt spējusi tikai Valsts policijas iejaukšanās, kriminālprocesa uzsākšana un apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas