Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krievija var neapstāties pie Ukrainas

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens ir paudis satraukumu, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina ambīcijas sniedzas tālāk par Ukrainas paturēšanu savu interešu zonā. Pēc viņa teiktā, Maskava vēlas paplašināt savu ietekmi apkārtējās valstīs, īpaši Moldovā un Gruzijā, iesaldējot Piedņestras un Dienvidosetijas, kā arī Abhāzijas teritoriālos konfliktus, piektdien raksta laikraksts Diena

Dienas aptaujātie eksperti norāda, ka šie NATO ģenerālsekretāra vārdi ir uztverami kā nopietns brīdinājums un visvairāk apdraudētās valstis ir Moldova un Gruzija, kuras ir parakstījušas asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES) un kurām ir teritoriālie konflikti - Moldovai par Piedņestru un Gruzijai par Dienvidosetiju un Abhāziju. Eksperti gan uzskata, ka Baltijas valstis kā NATO dalībnieces neapdraud tieša Krievijas militāra intervence, taču mēs nevaram arī atslābt un nerūpēties par savu drošību.

Arī Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Andis Kudors uzskata, ka Krievija darīs visu, lai neļautu bijušajām PSRS republikām integrēties Rietumos. "Baltijas valstis nav tik viegli sasniedzamas, bet pārējās ir riska zonā. Jāatgādina, ka no bijušajām PSRS republikām, izņemot Baltijas valstis, Krievijas militāro bāzu nav tikai Turkmenistānā un Kazahstānā," stāsta pētnieks. Tajā pašā laikā Krievijas potenciālais apdraudējums vairāk izpaustos kā šantāža ar energoresursiem, cenšanās sarīkot neleģitīmus referendumus jūtīgajās teritorijās, nevis tieša militāra intervence.

Plašāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā Krievija var neapstāties pie Ukrainas piektdienas, 15.augusta, laikraksta Diena 6.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas