Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kriminālprocesu varētu rosināt arī pret Maxima pārstāvjiem

Patlaban kriminālprocess jau ierosināts pret sabrukušā lielveikala būvniekiem, taču, iespējams, varētu rosināt arī kriminālprocesu pret veikala Maxima pārstāvjiem, kuri atbilstoši nenovērtēja apstākļus un nereaģēja uz drošības signalizācijas brīdinājumu, pēc notikuma vietas apskates žurnālistiem pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija).

Viņš gan uzsvēra, ka tas, vai tiešām veikala darbinieki nav reaģējuši uz signalizāciju, vēl tiek pārbaudīts.

Notikuma vietā joprojām nav izdevies atrakt visas drupas, ik pa laikam ātrās palīdzības mašīnas aizved cietušos, novēroja portāls Diena.lv. Tomēr tehnikas ir tiešām daudz, un glābēji nodrošināti gan ar traktoriem, gan citu nepieciešamo tehniku.

To apstiprināja arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), uzsverot, ka tehnikas vienību ir pietiekami un glābšanas darbi tiek organizēti atbilstoši apstākļiem.

Arī policistu notikuma vietā ir daudz, ziņķārīgie pie objekta netiek pielaisti.

Savukārt piektdienas rītā notiks Krīzes vadības padomes sēde, kurā lems par tālāko darbu nelaimes novēršanā un to, kā palīdzēs cietušo un bojāgājušo ģimenēm, informēja Dombrovskis, vēsta Latvijas Radio.

Anniņmuižas ielā pie veikala slēgta arī satiksme. 

Jau vēstīts, notikuma vietā ir ļoti daudz gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), gan neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāvju automašīnas, tāpat arī buldozeri un cita tehnika. Tāpat Nacionālie bruņotie spēki informē, ka glābšanas darbos piedalās vairāk nekā 50 karavīru un zemessargu.

Savukārt Rīgas pašvaldības policija notikuma vietu norobežojusi un uzrauga, lai netiktu pieļauti nekādi marodierisma gadījumi.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību birojs arī informē, ka tiklīdz tiks pabeigti glābšanas darbi, Būvvaldes speciālisti uzsāks pārbaudi par cēloņiem, kas izraisīja šo negadījumu. Piektdien plkst. 15 Rātsnamā sasaukta arī pašvaldības dienestu sanāksme, bet pēc tam notiks arī domes vadības preses brīfings saistībā ar notikušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas