Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kultūras ministre: Nākamā gada budžets kultūrai ir šā gada līmenī

Nākamā gada budžets kultūrai saglabāsies šā gada līmenī, pirmdien žurnālistiem norādīja kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende (VL!-TB/LNNK).

Ministre minēja, ka kultūrpolitikas prioritārie principi nākošajam gadam ir mērķtiecība, orientācija uz klientu, orientācija uz rezultātu, identitātes veidošanu, investīciju piesaisti, biznesu, radošām industrijām, cilvēkiem un jaunām idejām. Savukārt ekonomikas jomā kultūrā - spēju pelnīt, fondiem, mecenātu un sponsoru piesaisti.

Ministre minēja, ka nākošajā gadā ministrijas prioritātes būs Latvijas Nacionālā bibliotēkas būvniecības pabeigšana. "2012. gada 18.novembrī būs bibliotēkas atklāšana. Darbi notiek ļoti strauji," norādīja ministre. Kopumā nākamgad Kultūras ministrijas izdevumi ir plānoti 103 miljonu latu apmērā, tostarp 52,7 miljoni latu pamatfunkciju veikšanai un gandrīz 41 miljons latu Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecībai.

Infrastruktūras darbi turpināsies līdz 2013.gada martam. Ž.Jaunzeme-Grende neprecizēja sīkāk, kas ir "infrastruktūras darbi", jo tas ir ļoti plašs jautājums, bet aicināja preses pārstāvjus uz ekskursiju Latvijas Nacionālā bibliotēkā, lai visu varētu parādīt.

Arī 2,5 miljoni latu, kas nākamā gada budžeta projektā plānoti kā konsolidācijas pasākums kultūras nozarē, ir saistīti tieši ar infrastruktūras darbiem.

Kā neatliekamos darbus 2012.gadā ministre minēja gatavošanos 2013.gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, gatavošanos 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, kā arī gatavošanās Eiropas Savienības prezidentūrai 2015.gadā.

Jau ziņots, ka valdība pirmdien ārkārtas sēdē apstiprināja 2012.gada valsts budžeta projektu, kas paredz, ka nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus 4,516 miljardu latu, bet izdevumus ‒ 4,641 miljardu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas