Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvija nepievienosies aicinājumam ES atbildēt Krievijas izvērstajam informācijas karam

Latvija nepievienosies četru valstu aicinājumam Eiropas Savienībai (ES) atbildēt Krievijas izvērstajam informācijas karam, informē Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

Ministrijas pārstāvis skaidroja, ka Latvija uz šādām "lietām skatās, lai tās būtu ļoti konstruktīvas un līdzsvarotas".

"Mēs piedāvājām savus labojumus un priekšlikumus, taču aicinājuma autori lietuvieši deva ļoti īsu saskaņošanas laiku, burtiski pāris dienas. Viņi nepaspēja visus mūsu piedāvājumus saskaņot," sacīja Eihenbaums, atzīstot, ka arī citas valstis izteica līdzīgus labojumus un beigās neparakstīja minēto aicinājumu. Ministrijas preses sekretārs-vēstnieks norādīja, ka starptautiskus dokumentus šādi saskaņot ir teju neiespējami.

Vaicāts, vai pastāv iespēja, ka Latvija aicinājumam pievienosies vēlāk, Eihenbaums norādīja, ka tas, visticamāk, nav iespējams. "Taču aicinājumu mēs atbalstām," piebilda Eihenbaums.

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir pārsteigta par Latvijas lēmumu nepievienoties četru valstu aicinājumam ES atbildēt Krievijas izvērstajam informācijas karam, pamatojot to ar taktiskiem apsvērumiem, piektdien vēstīja telekanāls LNT.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka Latvija nedrīkst būt pasīva un palikt malā. "Es brīnos par to. Jā, es domāju, ka Latvijai vajadzēja būt parakstītāju starpā, bet galvenais būtu, ja kustība, kas ir sākusies, ja mēs tajā piedalītos. Eiropa ar to savu domas brīvības un dažādības ideju, man šķiet, nav sapratusi, ka ļoti nopietnai un stingri orientētai ekstrēmistiskai propagandai tomēr ir jāliek kaut kādi līdzekļi pretī. Bet tādi, kas būtu saskaņā ar mūsu pārējiem principiem. Tas ir liels izaicinājums, tas nav viegli darāms, bet es nedomāju, ka mēs drīkstam palikt pasīvi un nereaģēt," raidījumam norādījusi bijusī prezidente.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) raidījumam skaidrojis, ka Latvija dokumentam nav pievienojusies taktisku apsvērumu dēļ, jo diplomāti cer, ka, ieturot neitrālu pozīciju, kā prezidējošajai valstij izdosies panākt pēc iespējas plašāku ES atbalstu šim dokumentam.

"Aicināsim šīs idejas, kas tur ir paustas, virzīt. Bet, ņemot vērā, ka mums ir vairāk jāstrādā uz konsensa veidošanu, tad vairāku taktisku apsvērumu dēļ tika nolemts rīkoties tā," teica Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas