Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvija stingri nosoda "vēlēšanas" Austrumukrainā

Latvija stingri nosoda un neatzīst 2.novembrī separātistu organizētās vēlēšanas atsevišķās Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabala teritorijās, portāls Diena.lv uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM atkārtoti uzsver nepieciešamību ievērot Minskā parakstītos dokumentus par pamiera īstenošanu un ieguldīt maksimālas pūles ilgtspējīga politiskā risinājuma panākšanai, ievērojot Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti.

Krievijas rīcība, atzīstot tā sauktās vēlēšanas, neveicina šāda risinājuma panākšanu, norādīja ministrijā.

Tāpat pamiera nosacījumu īstenošanā būtiska ir Krievijas neleģitīmās militārās klātbūtnes Ukrainā izbeigšana, militārā atbalsta sniegšana separātistu kaujiniekiem pārtraukšana, kā arī Krievijas sadarbības nodrošināšana pilnīgai Ukrainas un Krievijas robežas kontroles atjaunošanai.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) un ASV nosodījušas promaskavisko kaujinieku svētdien Austrumukrainā rīkotās pretlikumīgās vēlēšanas.

Šīs "'vēlēšanas" ir "jauns šķērslis ceļā uz mieru", norādīja ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni. Balsojumi Doņeckas un Luhanskas pašpasludinātajās "republikās" ir "nelegāli un neleģitīmi un ES tos neatzīs", teikts Mogerīni paziņojumā.

Arī ASV nosodījušas vēlēšanas kaujinieku pasludinātajās "republikās". "Mēs nosodām nelikumīgās tā dēvētās vēlēšanas, kuras separātisti svētdien sarīkoja Ukrainas austrumu reģionos. Šādu "vēlēšanu" rīkošana ir pretrunā ar Ukrainas konstitūciju un 5.septembra Minskas protokolu," svētdien sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes oficiālais pārstāvis Marks Strohs.

Savukārt Krievija paziņojusi, ka tā respektē balsojumos notikušo "iedzīvotāju gribas izpausmi". Kā sagaidāms, "vēlēšanās" uzvaru gūs līdzšinējie kaujinieku līderi. "Mēs cienām dienvidaustrumu iedzīvotāju gribas izpausmi," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā. "Izraudzītie pārstāvji ir saņēmuši mandātu, lai veiktu praktiskus uzdevumus reģionu normālas dzīves atjaunošanas labā."

Pašpasludinātās vēlēšanu amatpersonas paziņojušas, ka atbilstoši provizoriskajiem rezultātiem Aleksandrs Zaharčenko kļūs par Doņeckas reģiona līderi, bet Igors Plotņickis nodrošinājis sev uzvaru Luhanskā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas