Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj Krievijas TV raidījumu vadītāju Solovjovu

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) nolēmis iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā Krievijas televīzijas un radio raidījumu vadītāju Vladimiru Solovjovu.

Kā ministrs paziņojis sociālajos tīklos, viņš pieņēmis lēmumu noteikt Solovjovam liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku, jo "Latvijai nav pieņemama nacisma glorifikācija".

 

 

Rinkēvičs aģentūrai LETA pavēstīja, ka Solovjovs bijis redzeslokā jau ilgāku laiku. Ministrs akcentēja, ka viņa izteikumi lielā mērā ir naidu kurinoši, piemēram, saistībā ar notikumiem Ukrainā.

"Šis kungs ir īpaši iesitis roku dažāda veida dezinformācijas un propagandas kampaņās. Tāpat viņa divdomīgie izteikumi par diktatoru Benito Musolīni un sacītais par [nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu] Hitleru, ka viņš bijis drosmīgs cilvēks un cīnījies frontē, ir nepieņemama nacisma noziegumu un viņu galvenā vadoņa glorifikācija. Šādiem cilvēkiem Latvijā nav, ko darīt," uzsvēra ārlietu ministrs.

Kādā televīzijas raidījumā Solovjovs salīdzinājis Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju ar Hitleru un esot piebildis, ka Hitlers bijis drosmīgs cilvēks, kurš drosmīgi arī cīnījies.

Solovjovs ceturtdien paziņoja, ka apspriedīsies ar advokātu par vēršanos tiesā saistībā ar šo lēmumu.

"Tagad vajag padomāt, ko iesūdzēt tiesā un ar ko tiesāties. Jo redzams, ka ministra kungs nepavisam nav ticis skaidrībā. Turklāt, kā es saprotu, mūsu kanālu tur netranslē, un viņš spriež pēc Navaļnija tvitera atbalstītājiem, nevis pēc pārraides reālā teksta, kurā skanēja nacistu noziedznieka Hitlera uzvārds un ne tika viņa," pavēstīja Solovjovs.

Pēc viņa teiktā, pārraidē "notiek pilnīga nacisma nosodīšana", no kā viņš secina, ministrs ticis maldināts.

"Tagad jādomā, kur vērsties tiesā. Jo apsūdzēt mani, ebreju un antifašistu, tajā, ka es esmu nacisma atbalstītājs - tas ir visu manu [radinieku] piemiņas apvainojums, kuri gājuši bojā karā no nacistu rokām," paziņoja Solovjovs.

Tikmēr Krievijas Valsts domes deputāts no komunistu partijas Valērijs Raškins vērsies pie ģenerālprokurora Igora Krasnova ar lūgumu pārbaudīt Solovjova izteikumus pēc krimināllikuma panta par nacisma reabilitāciju.

Solovjovs tiek dēvēts par vienu no galvenajiem Kremļa propagandas "žurnālistiem".

Viņš regulāri vada raidījumus RTR Rossija un viņa izteikumi pārraidēs vairākkārt ir kalpojuši par pamatu lēmumiem aizliegt šī kanāla retranslēšanu Latvijā.

Ziņa papildināta pēc 5.rindkopas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas