Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lietuvas mediji Jasinska izteikumus dēvē par pļauku latviešiem; arī Maxima īpašnieki Lietuvā uzņēmuma vainu neredz

Arī Lietuvas mediji turpina sekot līdzi notikumiem Latvijā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju un uzņēmuma Maxima Latvija atbildību tajā.

Lietuvos Rytas ziņai par Jasinska izteikumiem Rīgā licis virsrakstu "Maxima Latvija vadītājs iesit latviešiem pļauku". Lietuvas medijs arī norāda, ka Latvijas sabiedrībā saistībā ar šiem izteikumiem vērojams "dusmu vilnis", iedzīvotāji spriež par boikotu un akcijām pret Maxima veikaliem. Minēts arī, ka iedzīvotāji sūtīs vēstules Lietuvas prezidentei Daļai Gribauskaitei un vāks parakstus.

Tikmēr Lietuvos Balsas publicējis aģentūrai BNS pausto holdinga Vilniaus prekyba, kurai pieder Maxima tīkls Baltijas valstīs, vadītājas Jolantas Bivainītes (Jolanta Bivainytė) viedokli, kurā viņa arī norāda - Maxima nav vainīga cilvēku bojāejā traģēdijā.

Viņa apgalvo, ka evakuācija pēc nelaimes esot notikusi. "Ne jau tāpēc sagruva, ka mēs neko nedarījām," uzsver Bivainīte. Viņasprāt, uzņēmuma pārstāvji visu darījuši pareizi, un viņa nezina, ko vajadzēja darīt citādāk un labāk.

"Mēs visu darījām pēc labākās sirdsapziņas. Uzskatu, ka tad, kad beigsies šoks, cietušie atzīs, ka Maxima vienīgā palīdzēja," uzsvēra Bivainīte.

Savukārt portālā Ekonomika.lt uzreiz pēc notikušās Zolitūdes traģēdijas Rīgā 22.novembrī publicēts Lietuvas komunikāciju aģentūras speciālistes Ievas Vozbutaites Beļauskes (Ieva Vozbutaite-Beliauske) komentārs, kurā viņa norāda - Lietuvā Maxima ir viena no iecienītākajām preču zīmēm, turpretī Latvijā tā nekad nav bijis arī pirms nelaimes. Tāpēc, arī ja Maxima nav vainīga ēkas sabrukšanā Rīgā, preču zīme Maxima ir nopietni cietusi un to nāksies mainīt. Vienlaikus gan speciāliste paudusi pārliecību, ka Maxima darbība Lietuvā Rīgas nelaimes dēļ necietīs ne īstermiņā, ne ilgākā laika periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas