Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lietuvas vēstnieku Latvijā izsauc uz ĀM saistībā ar Maxima Latvija vadības izteikumiem

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs ir uzaicinājis uz ĀM skaidrojuma sniegšanai Lietuvas vēstnieku Latvijā Ričardu Deguti, portālam Diena.lv pavēstīja ĀM Preses centrā. 

Degutis izsaukts uz ĀM saistībā ar Maxima Latvija vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem preses konferencē ceturtdien, 28.novembrī, par traģēdiju Maxima lielveikalā 21.novembrī Zolitūdē.

Savukārt Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti nolēmuši izsaukt uz komisijas sēdi Maxima akcionārus, lai tie sniegtu paskaidrojumus par viņu darbinieku bezatbildīgajiem un neētiskajiem paziņojumiem Latvijas medijos, kā arī iespējamo izvairīšanos no atbildības par viņu veikalā notikušo traģēdiju.

"Latvijas valdība ir centusies maksimāli nākt pretī ārzemju investoriem un ieklausīties viņu vēlmēs. Investoriem radītā vide mūsu valstī ir pavērusi plašas peļņas iespējas. Pretī šīm biznesa iespējām, kas radītas Latvijā, investoriem ir arī pienākumi un atbildība," uzskata komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš. Saeimas deputāti vēloties pārliecināties, ka uzņēmums mainīs savu politiku visos aspektos, uz kuriem ir norādes traģēdijas kontekstā, sākot no ugunsdrošības un civilās aizsardzības, beidzot ar darba tiesībām un būvniecību.

"Uzņēmums Maxima pēc Zolitūdes traģēdijas neizrāda cieņpilnu attieksmi un atbildīgu rīcību attiecībā pret Latvijas iedzīvotājiem, un uzņēmuma pārstāvja paziņojums, ka Maxima vadība nejūtas vainīga un neplāno atkāpties, ir cinisma un nihilisma kalngals," pauž Tautsaimniecības komisijas vadītājs. 

Tāpat deputāti vēlas saņemt rakstisku apliecinājumu, ka Maxima cietušajiem izmaksās kompensācijas, par ko informējuši iepriekš. "Pretējā gadījumā tie vienkārši ir vārdi, kuriem nav apliecinājuma darbos. Nekur civilizētā pasaulē nenotiek tā, ka 54 cilvēki iet bojā, bet akcionāru iesaiste krīzes risināšanā nenotiek."

Diena.lv jau vēstīja, ka Maxima Latvija vadība nejūtas nedz politiski, nedz juridiski atbildīga par notikušo, tāpēc atkāpties neplāno – jāatkāpjas esot tiem, kuri jūtas vainīgi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas