Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LIZDA vēlas, lai pedagogiem atceļ prasību par Covid-19 sertifikātu darbam skolās

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vēlas, lai arī pedagogiem tiek atcelta prasība pēc Covid-19 sertifikāta darbam skolās, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidro, ka epidemioloģiskās drošības risku dēļ šī prasība vēl jāsaglabā.

Ministru kabinets šonedēļ nolēma, ka izglītības jomā darbam klātienē arī no 1.aprīļa, kad stāsies spēkā virkne ar Covid-19 izplatību noteikto ierobežojumu atvieglojumu, būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts.

Šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas kopsēdē izglītības ministre Anita Muižniece (K) valdības lēmumu pamatoja ar to, ka joprojām pastāv epidemioloģiskie riski mācību iestādēs un joprojām ir nepieciešams nodrošināt drošu mācību vidi.

Kā pastāstīja ministre, pašlaik spēkā esošie Covid-19 sertifikāti skolotājiem tiks automātiski pagarināti līdz mācību gada beigām, lai arī tiem šajā laikā varētu beigties derīguma termiņš. Tas tiekot darīts, "lai nerastos lieki sarežģījumi" atlikušajā mācību gadā.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga savukārt uzskata, ka vēl palikušie ierobežojumi apgrūtinot pedagogu darbu, jo neesot skaidrs, vai pedagogiem, kuriem sertifikātu derīguma termiņš pagarināts līdz maijam, būs iespējams strādāt arī no jūnija. Pēc Vanagas domām, šis apstāklis apgrūtina darbu gan darba ņēmējiem, gan darba devējiem, jo pusēm neesot skaidrības par iespējām ilgtermiņā turpināt darba attiecības.

Vanaga apgalvoja, ka Igaunijā un Lietuvā prasība pēc sertifikātiem izglītības iestāžu darbiniekiem esot atcelta, attiecīgi viņa rosina līdzīgu lēmumu pieņemt arī Latvijā.

Muižniece skaidroja, ka IZM maijā vēl vērtēs aktuālo situāciju valstī un lems, vai iespējams vēl mazināt ierobežojumus izglītības procesā.

Ministre atgādināja, ka pedagogiem ir iespēja vērsties Satversmes tiesā, lai apstrīdētu valsts pieņemtās normas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas