Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LNB Tautas grāmatu plauktam nodod pāvesta Franciska dāvinātās grāmatas

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien nodeva Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktam pāvesta Franciska dāvinātās četras paša sarakstītās grāmatas, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

Centrālais no dāvinājuma darbiem ir enciklika Laudato Si – Esi slavēts. Tā veltīta rūpēm par kopējām mājām – planētu Zemi, iekļaujot arī dziļu skatījumu uz cilvēku, viņa dzīves un darbības aspektiem. Kā centrālo šīs enciklikas jautājumu var uzskatīt: Kādu pasauli mēs gribam nodot tālāk tiem, kuri dzīvos pēc mums – bērniem, kuri aug?

Savukārt Apustuliskais pamudinājums Evangelii gaudium – Evanģēlija prieks tiek dēvēts par pāvesta Franciska darbības programmu un stāsta par Romas katoļu baznīcas misiju mūsdienu pasaulē.

Apustuliskais pamudinājums Amoris laetitia – Mīlestības līksme piedāvā pāvesta Franciska pārdomas par ģimeni un laulību šī laikmeta izaicinājumu priekšā.

Apustuliskais pamudinājums Gaudete et exsultete – Priecājieties un līksmojiet ir pāvesta aicinājums katram cilvēkam savos visvienkāršākajos ikdienas darbos iet svētuma ceļu.

Vizītes laikā Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Viņa Svētība pāvests Francisks apmainījās arī ar oficiālajām dāvanām. Pāvests Francisks Valsts prezidentam dāvināja mozaīku Mater Ecclesiae – Baznīcas Māte, savukārt par Latvijas oficiālo dāvanu pāvestam kļuva īpašs Indriķa Hronikas sējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas