Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nākamā gada 1.aprīlī Latvijā pilnībā atvērs elektroenerģijas tirgu

No nākamā gada 1.aprīļ pilnībā atvērs elektroenerģijas tirgu, līdz ar to arī mājsaimniecības pirks elektroenerģiju brīvajā tirgū, trešdien ārkārtas sēdē galīgajā lasījumā nolēma Saeimas deputāti.

Mājsaimniecībām būs jānoslēdz līgums ar izvēlēto elektroenerģijas tirgotāju līdz 2014.gada 15.martam. Ja elektroenerģijas lietotājs vēlāk vēlēsies mainīt elektroenerģijas tirgotāju, ar kuru lietotājs ir noslēdzis elektroenerģijas tirdzniecības līgumu, lietotājam tas būs jāpaziņo 14 dienas pirms līguma vēlamā termiņa beigām.

Ekonomikas ministrij iepriekš norādījusi, ka līdz ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu galvenie ieguvumi būs konkurence tirgotāju sektorā, lielāka pakalpojuma plānu izvēle, caurskatāmāka, saprotamāka un konkurētspējīgāka elektrības cena lietotājiem.

No 2011.gada 1.aprīļa saistītajiem lietotājiem 12 mēnešu periodā no 1.aprīļa līdz nākošā gada 31.martam tiek piemēroti divi elektroenerģijas tirdzniecības tarifi - starta tarifs, kas tiek piemērots visiem mājsaimniecību patēriņa objektiem pirmajām 1200 patērētajām kilovatstundām un pamata tarifs, kas tiek piemērots lietotāja elektroenerģijas patēriņam, sākot ar 1201 kilovatstundu.

Elektroenerģijas tirgus atvēršanas gadījumā tirgotāji piedāvās lietotājiem dažādus pakalpojuma plānus, no kuriem lietotājs varēs izvēlēties sev izdevīgāko, vienojoties ar tirgotāju par elektroenerģijas cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas