Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Opozīcija aicina nekavējoties lemt par RNP valdes atlaišanu

Rīgas domes opozīcija ir iesniegusi parakstus ārkārtas domes sēdes sasaukšanai, lai skatītu jautājumu par pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdes atbrīvošanu no amata. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzsver, ka vēlas sagaidīt domes Audita un revīzijas pārvaldes sāktās pārbaudes RNP rezultātus, lai lemtu par turpmāko rīcību.

Ušakovs žurnālistiem sacīja, ka šādi rīkoties aicinās arī valdošās koalīcijas partiju biedrus, netieši norādot, ka ārkārtas domes sēdē koalīcija neatbalstīs opozīcijas iniciatīvu par RNP valdes atlaišanu.

Opozīcijas deputāti preses konferencē žurnālistiem skaidroja, ka, viņuprāt, ir pietiekami ar Valsts kontroles (VK) atklātajiem RNP pārkāpumiem un domes Mājokļu un vides departamenta vēstuli, kurā norādīts uz nepietiekamu RNP pienākumu izpildi, lai lemtu par RNP valdes atlaišanu, negaidot domes Audita un revīzijas pārvaldes rezultātus. Turklāt šī pārvalde ir tieši pakļauta Rīgas mēram un RNP kapitāldaļu turētājam Ušakovam, kas raisa neuzticību.

Kā ziņots, VK revīzijā RNP secinājusi, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus. Ģenerālprokuratūra saistībā ar VK konstatētajiem pārkāpumiem nolēmusi sākt kriminālprocesu.

Arī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments RNP iesniedzis plašu sarakstu ar pietiekami lielā apmērā neveiktām darbībām - RNP tiek pārmesta dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku neinformēšana par konstruktīvo elementu un inženiertehnisko iekārtu tehnisko stāvokli, labas pārvaldības principu neievērošana uzņēmuma darbībā, darbinieku nekompetence un citi pietiekami godprātīgi nepildīti pienākumi. Departaments nolaidību RNP pienākumu pildīšanā konstatējis, izvērtējot fizisko un juridisko personu iesniegumus.

RNP valde tika aicināta skaidrot departamenta konstatēto pagājušonedēļ notikušajā domes Mājokļu un vides komitejas sēdē, taču uz sēdi neieradās, RNP vadītājam Ivo Lecim vēstulē komitejas priekšsēdētājam lūdzot atlikt jautājuma skatīšanu uz nākamo sēdi un dot RNP ilgāku laiku atbilžu sagatavošanai. Jautājuma skatīšana tika atlikta. Tostarp sēdē netika izskatīts arī NA deputātu iesniegtais priekšlikums atbrīvot no amata RNP valdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas