Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināta (16.35) - Abdulmuslimova aizturēšanu saista ar iespējamu politisko izrēķināšanos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien aizturējuši uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu. Čečenu izcelsmes uzņēmēja oficiālie aizturēšanas iemesli nav zināmi, tomēr bijušais iekšlietu ministrs, Abdulmuslimovam piederošā AB Holdinga padomes loceklis Ēriks Jēkabsons portālam Diena.lv pieļāva, ka aizturēšana varētu būt saistīta ar politisko izrēķināšanos.

No sīkākiem komentāriem viņš atteicās. Arī pašreizējais AB Holding padomes priekšsēdētājs Jurģis Liepnieks interneta mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja, ka Bislana Abdulmuslimova aizturēšanu nekomentēs. 

Jau rakstījām, ka vairākus lielus pārtikas pārstrādes un citu nozaru uzņēmumus apvienojošā holdinga AB Holding vadītājs un līdzīpašnieks aizturēts policijas ēkā Gaujas ielā, Rīgā.

KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks žurnālistiem Abdulmuslimova aizturēšanas faktu ne apstiprināja, ne noliedza, netieši gan apliecinot, ka birojs ir veicis kādas kriminālprocesuālas darbības.

Streļčenoks bija izvairīgs arī uz jautājumu, vai saistībā ar kādām Abdulmuslimova iespējamām noziedzīgām darbībām ir sākts kriminālprocess. Tiesa, kriminālprocesuālas darbības var veikt tikai kriminālprocesa ietvaros.

Izmeklēšanas interesēs KNAB nekādu papildus informāciju nesniedz.

Mediji iepriekš vēstījuši, ka Abdulmuslimovs ilgstoši bijis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, pārbaudīta arī viņa saistība ar iespējamu neatļautu politisko partiju finansēšanu.

Adulmuslimovs pērn organizēja sava kaimiņa, partijas Vienotība biedra Gata Kokina vizīti Londonā pie Latvijas Krājbankas bijušā īpašnieka Vladimira Antonova. Vienotība pēc tam nosodīja Kokina rīcību, kas esot bijusi "krasā pretrunā ar tiesiskas valsts principiem un radīja patiesībai neatbilstošus priekšstatus par procesiem saistībā ar "Latvijas Krājbanku"".

Intervijā laikrakstam Neatkarīgā Abdulmuslimovs martā stāstīja, ka pēc iesaistīšanās Latvijas Krājbankas jautājuma risināšanās sākusies masīva viņa uzņēmumu pārbaude, kaut arī iepriekšējā plānotā pārbaude bija tikko beigusies.

Pēdējā laikā Abdulmuslimovs bijis iesaistīts vairākos publiskos incidentos - Rīgas lidostā viņam un Antonova tēvam Aleksandram Antonovam bija konflikts ar citu čečenu izcelsmes uzņēmēju Arbi Indorbajevu, bet kādā Rīgas restorānā Adulmuslimovs konfliktējis ar apsardzes firmas TM Security īpašnieku Mārtiņu Tenbergu.

Adulmuslimova dibinātais AB Holding apvieno tādus uzņēmumus kā Rēzeknes gaļas kombināts, Daugavpils gaļas kombināts, Karavela, Ventspils zivju konservu kombināts u.c. Savukārt kopā ar uzņēmēju Vasiliju Meļņiku viņam pieder SIA Baltijas marka.

AB Holding padomes priekšsēdētājs ir polittehnologs Jurģis Liepnieks. Padomē darbojas arī bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, Rēzeknes gaļas kombināta līdzīpašnieks Guntis Piteronoks un zivjrūpnieks Andris Bite. Vienīgais AB Holding valdes loceklis ir Abdulmuslimovs.

Piteronoks telefonsarunā aģentūrai LETA norādīja, ka par Abdulmuslimova aizturēšanu viņam nekas nav zināms.

"Neesmu informēts. Ar Abdulmuslimovu man pirms pāris dienām bija lietišķas sarunas, bet par jebkādu iemeslu, kādēļ viņš tagad varētu būt aizturēts, neesmu lietas kursā," sacīja Piteronoks.

(Pievienotas pirmās sešas rindkopas)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas