Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (14:55) - Policijā kriminālprocess par darba drošības noteikumu pārkāpumiem SIA Maxima Latvija

Valsts policija arī informē, ka apjomīgajā Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas gaitā šis jau ir otrs atsevišķi uzsāktais kriminālprocess. Pirmais bija par dokumentu viltošanu. 17.februārī kriminālprocess par dokumentu viltošanu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. 27.februārī jau pieņemts prokurora priekšraksts par sodu 1920 eiro apmērā. Persona piespriesto sodu jau ir samaksājusi.Lielveikalā Maxima Zolitūdē, Priedaines ielā, pērn novembrī, iebrūkot griestiem, gāja bojā 54 cilvēki un vēl vairāki desmiti tika ievainoti. (pievienots Maxima komentārs 4.rindkopā)
Valsts policija Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas ietvaros sākusi vēl vienu kriminālprocesu - par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmumā Maxima Latvija, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

Policija saņēmusi Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdzienu uz vairāk nekā 2400 lappusēm saistībā ar darba drošības aspektiem veikalā Maxima Zolitūdē, un kriminālprocess sākts saistībā ar šajā slēdzienā paustajiem faktiem.

Kriminālprocess sākts par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu un tas ir vienīgais veids, kā pārbaudīt VDI slēdzienā minētos faktus par darba drošības noteikumu pārkāpumiem SIA Maxima Latvija tirdzniecības objektā Priedaines ielā 20 un izvērtēt, vai darba devējs saucams pie kriminālatbildības. Kā zināms, Zolitūdes traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, bet divi guva smagus ievainojumus.

Maxima Latvija par uzzākto kriminālprocesu uzzinājusi no medijiem, portālam Diena.lv atklāja uzņēmuma preses pārstāvis Jānis Beseris. "Esam gatavi sadarboties ar Valsts policiju izmeklēšanas gaitā, kā arī paļaujamies uz objektīvu un vispusīgu izmeklēšanas procesu. Ja izmeklēšanas rezultāti norādīs un tiesa lems par Maxima vainu, uzņēmums no atbildības nevairīsies," uzsvēra Beseris.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas