Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (15:17) - Pusgads pēc Zolitūdes traģēdijas: Amatpersonas uzsver, ka izmeklēšana turpinās

Trešdien, 21. maijā, aprit pusgads kopš Zolitūdes traģēdijas. Valsts augstākās amatpersonas uzsver, ka nav ne mazākā pamata uzskatīt, ka traģēdijas iemesli netiktu pienācīgi izmeklēti.

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien pēc iknedēļas tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) žurnālistiem uzsvēra, ka detalizēta informācija par traģēdijas izmeklēšanas gaitu sniegta 7. maija Nacionālās drošības padomes sēdē. Līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka process netiktu izmeklēts.

"Process norit, ir veikts izmeklēšanas eksperiments. [...] Rezultāti būs rudens pusē," prezidente teiktajam pievienojās Straujuma. Viņa uzsvēra, ka katru mēnesi tiekas ar biedrību, kurā apvienojušies traģēdijā cietušie. Tās laikā tiek sniegta informācija par traģēdijas izmeklēšanas rezultātiem. Tāpat tiek spriests par psiholoģiskā klimata uzlabošanu un būvniecības procesu.

"Valdība tās darbības laikā ir apņēmusies pabeigt šo procesu gan ar likumu, gan ar Ministru kabineta noteikumiem," apņēmību sakārtot būvniecības nozari pauda valdības vadītāja.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apmaksājis visu piesaistīto uzņēmumu izdevumus, kas radušies, uzņēmumiem iesaistoties Zolitūdes traģēdijas seku likvidācijas darbos, aģentūrai LETA apstiprināja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere. Kopumā visiem uzņēmumiem samaksāti 101 713 eiro.

Valdībā apstiprinātais rīkojuma projekts paredzēja 612 eiro samaksāt uzņēmumam SIA Alfis par tehnikas izmantošanu nogruvušo konstrukciju transportēšanai, bet 90 349 eiro pārskaitīt uzņēmumam SIA Arsava par tehnikas un cilvēkresursu izmantošanu nogruvušo konstrukciju pacelšanai un transportēšanai.

Tāpat par tehnikas izmantošanu nogruvušo konstrukciju transportēšanai VUGD bija paredzējis maksāt 5121 eiro uzņēmumam AS Ceļu pārvalde, bet par tehnikas izmantošanu būvgružu transportēšanai 2323 eiro - uzņēmums SIA Roadex.

1826 eiro par darbiem maksājami uzņēmumam SIA Metrum par sertificētu personu iesaisti ģeodēzisko darbu veikšanai ģeometriskā stāvokļa kontroles mērījumiem. Savukārt uzņēmuma SIA Tilts pakalpojumi valstij izmaksājuši 1482 eiro, un tajos iekļauta tehnikas un cilvēkresursu izmantošana nogruvušo konstrukciju transportēšanai, atsevišķu būvkonstrukciju nojaukšanai, kā arī blakus esošo koku nociršanai un transportēšanai.

Jau vēstīts, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Valsts policijas vadītā izmeklēšanas eksperimenta ietvaros aprīļa vidū notika iebrukušā veikala pārpalikušo konstrukciju slogošana līdz iebrukšanai. Tās salūza pēc apmēram trīs diennakšu ilgas slogošanas ar speciāliem ūdens rezervuāriem.

Pievienotas 5. līdz 8. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas