Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (16:49) - Prokuratūra vērtēs iespējamo krāpšanos Rīgas satiksmē; ziņotāja pašas teikto atsauc

"Es, Vita Baurovska, apdomājot visu notikušo pirms šī mana 2015.gada 2.februāra labprātīgā paziņojuma, apliecinu, ka informāciju, kas atspoguļota raidījumā Nekā personīga, sniedzu vairāku faktoru iespaidā. Tiku informēta, ka, nesniedzot informāciju, būšu līdzdalībnieks kriminālnoziegumā, par ko tiks arī ziņots institūcijām.

Intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā. Rīgas satiksmei tika piegādāta nanotehnoloģiskā ķīmija, nevis ūdens, kā tika atspoguļots intervijā. Izsaku nožēlu par radītajām neērtībām Rīgas satiksmes vadībai, Aleksandram Beskorovainijam, Vjačeslavam Stunžānam un citām personām, kurām radīju zaudējumus. Nepieciešamības gadījumā savu tekstu varu atkārtot,” video ierakstā izteikusies Baurovska.

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra izvērtējusi Valsts policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar uzņēmuma MJ Partneri piegādāto nanotehnoloģisko ķīmiju Rīgas satiksmes transporta tīrīšanai un nolēmusi kriminālprocesu sākt, portālu Diena.lv informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Vienlaikus uzņēmumu VialexHRM UN Alchimica darbiniece Vita Baurovska, kura raidījumam Nekā personīga sniegusi informāciju par iespējamo krāpšanos ar mazgāšanas līdzekļu piegādi uzņēmumam, par ko maksāti simtiem tūkstoši eiro, bet tā vietā piegādāts ūdens, esot atsaukusi šo informāciju, skaidrojot, ka sižetā runājusi nepatiesību, un bijusi spiesta to darīt, jo uz viņu izdarīts spiediens, informēja Rīgas dome.

Šis Baurovskas teiktais fiksēts video, kas ievietots Rīgas mēra Nila Ušakova (SaskaņaYoutube kontā. Tajā viņa šo tekstu nolasa.

:

Ņemot to vērā, Ušakovs devis Rīgas satiksmes vadībai rīkojumu vērsties policijā ar prasību sākt izmeklēšanu – kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Baurovsku, veidojot sižetu raidījumam Nekā personīga.

Savukārt raidījuma Nekā personīga producente Arta Ģiga portālam Diena.lv pastāstīja, ka neatbilst patiesībai Ušakova paustais, ka sižets par krāpšanos Rīgas satiksmē tapis, balstoties vien uz liecinieces Vitas Baurovskas stāstīto. Raidījuma rīcībā esot dokumenti, kas apliecina, ka dārgo mazgāšanas līdzekļu piegādes nav notikušas, ko pierādījuši arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) audita rezultāti, savukārt Rīgas satiksmē pavadzīmes par to ir parakstītas. Raidījuma veidotāji apņēmušies turpmākajos raidījumos izklāstīt dokumentos lasāmo.

Uz jautājumu, vai Nekā personīga sadarbosies ar izmeklētājiem lietas apstākļu noskaidrošanā, Ģiga pauda, ka šie dokumenti jau pašlaik ir arī Valsts policijas rīcībā, jo firma MJ Partneri tos iesniedza Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kas tos nodeva policijai. Raidījuma publicēs arī pilnu intervijas ierakstu ar Baurovsku.

Raidījuma producente ir pārliecināta, ka Baurovskai kāds jau pagājušajā nedēļā prasījis panākt notikušās intervijas nedemonstrēšanu televīzijā.

"Intervija notika pagājušajā trešdienā. Piektdien Vita Baurovska zvanīja un pieprasīja, lai šo interviju nerādām, jo viņa, acīmredzot, ir parunājusi ar darba devējiem. Mēs viņai pateicām, ka nevaram nerādīt to interviju, jo tā arī sanāktu tāda kā nozieguma piesegšana," stāstīja Ģiga.

Raidījums Nekā personīga svētdien ziņoja, ka uzņēmums Rīgas satiksme samaksājis simtiem tūkstošu eiro par tīrīšanas līdzekļiem, kas nemaz nav saņemti; fiktīvo darījumu uzraudzījis partijas Saskaņa biedrs un naudu tālāk sadalījuši veikli darboņi.

Par līdzekļu piegādi 2013.gadā Rīgas Satiksme noslēdza līgumu ar firmu MJ partneri. Pie līguma viņi tika negaidīti - kāds viņu bijušais darbinieks piedāvāja piedalīties Rīgas Satiksmes cenu aptaujā. Līguma summa - 280 000 latu plus PVN. Tā ir maksimāla summa, par kādu var rīkot cenu aptauju, kas nav publiski jāsludina. MJ partneri ir celtniecības uzņēmums un ar tādām lietām nebija nodarbojušies, taču bijušais darbinieks mierināja, ka nekas jādara nebūs - viņi būs tikai starpnieki. Visu izdarīs viņa radiniece Vita Baurovska. Viņa strādā firmā, kas tirgo pieprasītās nanotehnoloģijas sabiedriskā transporta tīrīšanai. No MJ partneriem vajadzīgs tikai viņu godīgais vārds, reputācija un apgrozījums. Celtnieki piekrita un viņiem tika 3% par starpniecību.

Uz jautājumu, kam ienāca prātā ideja, ka tīrīšanas ķīmiju vajadzētu iegādāties, uzņēmuma Vialex darbiniece Vita Baurovska paudusi, ka to teicis viņas bijušā darba devēja Aleksanda Beskorovainija doma. Lai gan firmai bijušas nodokļu problēmas un tā nevarēja piedalīties iepirkumā, toreizējais priekšnieks atradis iespēju nokārtot, ka atrastā starpniekfirma MJ partneri Rīgas satiksmes iepirkumā uzvarēs. Vita to solīja MJ partneriem un solījumu turēja. Drīzumā celtniecības firma saņēma no Rīgas Satiksmes priekšnieka Leona Bemhena parakstītu līgumu un ķīmijas piegādāšana varēja sākties. MJ partneri noslēdza līgumu ar Beskorovainija firmām par mazgāšanas līdzekļu piegādāšanu. Sākumā ar Alchimica Latvia, tad ar Vialeks un beidzot ar HRM. Firmas mainījās, bet darbojošās personas palika tās pašas.

Pievienotas 6. līdz 9.rindkopas ar raidījuma Nekā personīga producentes Artas Ģigas stāstīto 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas