Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (19:08) - Grendes atbrīvoto krēslu ieņem Melbārde

Par kultūras ministri kļuvusi pašreizējā Nacionālā kultūras centra vadītāja Dace Melbārde, to ceturtdien balsojumā Saeimas ārkārtas sēdē nolēma deputātu vairākums.

NA virzītās amata kandidātes Melbārdes apstiprināšanu amatā atbalstīja visi koalīcijas pāstāvji Saeimā, kā arī lielākā daļa ZZS deputātu, nebalsojot vien Kārlim Seržantam. Pret Melbārdes apstiprināšanu amatā bija Saskaņas centrs.

TV3 ziņām Melbārde teica, ka pievērsīsies Latvijas Nacionālās operas vadības jautājumu risināšanai un pauda cerību, ka tuvākajā laikā varēs informēt kā turpmāk strādās operas valde. Savukārt Saskaņas centra deputāts Andrejs Klementjevs TV3 sacīja, ka Saskaņas centrs nevar atbalstīt cilvēku, kuru virza NA.

Par sava biroja vadītāju kultūras ministre izraudzījusies Vitu Cīruli, kura kultūras ministra biroja vadītājas darbu veikusi no 2004. līdz 2012. gadam, sastrādājoties ar vairākiem kultūras ministriem. Kopš 2012. gada augusta Cīrule ir Latvijas Nacionālā kultūras centra metodiskā darba koordinatore. Cīrule ieguvusi augstāko pedagoģisko izglītību un bakalaura grādu psiholoģijā Daugavpils Pedagoģiskajā universitātē, šobrīd studē Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas maģistrantūrā Personāla vadības programmā.

Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos būs līdzšinējā Jaunā Rīgas teātra (JRT) reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde, kura JRT strādā kopš 2011. gada. Viņa bijusi arī LR3 Klasika programmu redaktore (2003–2013) un Latvijas Nacionālās operas reklāmas un iespieddarbu redaktore (2007–2011). Grīnfelde ieguvusi bakalaura grādu mūzikā ar muzikologa kvalifikāciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un studējusi franču filoloģiju Latvijas Universitātē.

Melbārdes aicinājumam turpināt darbu ministres birojā piekrituši padomnieks Nauris Puntulis un ministra palīdze Aija Iesalniece. Šobrīd vēl turpinoties pārrunas ar potenciālajiem padomniekiem. Biroja darbinieki pieņemti darbā uz ministres pilnvaru laiku, un viņu atalgojums noteikts atbilstoši valstī noteiktajai vienotajai atalgojuma sistēmai. 

NA jau aizpagājušajā nedēļā nosauca Melbārdi kā kandidāti uz kultūras ministra amatu, taču galīgo lēmumu par viņas oficiālu izvirzīšanu atlika, līdz būs notikusi Melbārdes tikšanās ar Kultūras aliansi. Šī saruna veiksmīgi notika 21.oktobrī un vairs nebija šķēršļu Melbārdes kandidatūras izvirzīšanai.

Par Melbārdes kandidatūru labvēlīgi izteicies ne tikai Valsts prezidents un bijušie kultūras ministri, bet arī visi koalīcijas partneri, kuri viņas apstiprināšanai šķēršļus neredz.

Melbārde iepriekš pastāstīja, ka, kļūstot par ministri, būtu gatava šo amatu ieņemt uz ilgāku laiku.

Jau ziņots, ka pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers atlaida kultūras ministru Žanetu Jaunzemi-Grendi (NA) un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Papildināts ar 3.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas