Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Par reorganizēto profesionālo skolu direktoriem kļūst IZM darbinieki

Šogad notikusi intensīva profesionālo vidusskolu reorganizācija, virkni skolu apvienojot, bet sešas pārdēvētas par profesionālās kompetences centriem. Latvijas televīzijas raidījums De facto ziņo, ka vismaz trīs skolu vadībā nonākuši līdzšinējie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbinieki.

Apvienojot Ogres Meža tehnikumu ar vēl divām arodskolām, šovasar izveidots Ogres Valsts tehnikums ar vairāk nekā tūkstoš audzēkņiem. Pēc skolu direktoru savstarpējas izvērtēšanas tika nolemts sludināt konkursu un meklēt vadītāju no malas. Tieši tāpat bijis ar Aizkraukles profesionālo vidusskolu.

Augusta sākumā IZM izsludināja konkursu, kas noslēdzās mēneša beigās, un ar 1.septembri direktoru amatos apstiprinātas divas līdzšinējās IZM darbinieces. „Iesniegt pieteikumus varēja jebkurš cilvēks. Tas, ka mūsu cilvēki izrādījušies pārāki un atbilstošāki – tas ir objektīvs rezultāts,” raidījumam paskaidroja IZM Profesionālās izglītības un vidējās izglītības departamenta direktors Jānis Gaigals.

Abos konkursos uzvarēja IZM augsta līmeņa darbinieces - Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktora vietniece Ilze Brante un vecākā referente Ruta Krūkle. Abas dzīvo netālu no jaunajām darbavietām un arī to min kā motivāciju darba maiņai. Konkursa uzvarētāja Ilze Brante, kura vadīs Ogres Valsts tehnikumu stāsta, ka viņa, esot amatā IZM, braukājusi pa profesionālajām skolām, stāstījusi par gaidāmajām pārmaiņām un par skolu jaunajām iespējām, līdz nolēmusi, ka arī pati ar savu piemēru var pierādīt, kā to var izdarīt.

Vienā konkursā uz amatu bija četri, otrā – astoņi pretendenti. Bet komisijā starp vērtētājiem bija arī abu uzvarējušo ierēdņu priekšnieks J.Gaigals: „To, ka viņas pretendē, es uzzināju  tikai tad, kad man atnesa dokumentus”.

Viņš nedomā, ka vērtēšanā būtiska nozīme būtu bijusi arī personīgai attieksmei, jo konkursa komisijā bijuši arī sociālie partneri un viņu vērtējums sakritis. Apvienoto profesionālo skolu vadīšana līdzšinējām ierēdnēm būs arī finansiāli ienesīgāks darbs.

Īsi pirms tam, 1.jūlijā, bez konkursa par Ventspils Profesionālās vidusskolas direktori apstiprināta līdzšinējā IZM valsts sekretāra vietniece Kristīne Vāgnere. Šo darbu K.Vāgnerei piedāvājusi ministrijas vadība brīdī, kad viņa grasījusies darbu ministrijā pamest.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas