Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par vismazāk korumpēto institūciju valstī iedzīvotāji uzskata VUGD; negodīgāko - Saeimu

Par vismazāk korumpēto institūciju Latvijā iedzīvotāji uzskata Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktā pētījuma rezultāti.

Gandrīz 70% iedzīvotāju uzskata, ka VUGD ir vismazāk korumpētā institūcija. Kā otru godīgāko Latvijā iedzīvotāji nosauc Valsts prezidentu - 66% apgalvo, ka viņš ir "ļoti un diezgan godīgs". Pēc prezidenta seko Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kuru par godīgu atzīst gandrīz 60% iedzīvotāju. Savukārt 53% iedzīvotāju kā godīgu vērtē baznīcu. Pats KNAB godīgāko iestāžu topā ierindojas 12.vietā - to par godīgu uzskata 34% iedzīvotāju.

Savukārt kā negodīgākā iestāde valstī tiek vērtēta Saeima - 37% gadījumu, Ceļu policija un privātie uzņēmumi - 32% gadījumu un muita - 31% gadījumu, kā arī tiesas.

Kā ziņots, KNAB kopā ar tirgus un sociālo pētījumu aģentūru Latvijas fakti veica pētījumu, kas atspoguļo Latvijas iedzīvotāju personisko pieredzi gan jautājumu kārtošanā dažādās valsts un pašvaldību institūcijās, gan saskarsmē ar korupcijas problēmām, kā arī viņu iespējamo rīcību koruptīvās situācijās.

Pētījums tika veikts laika posmā no 2015.gada 6. līdz 17.novembrim, un tajā aptaujāti 1009 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas