Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pēc traģēdijas Maxima veikalos iepērkas mazāk, tos boikotē arī valdības pārstāvji

Pircēju plūsma un līdz ar to ieņēmumi veikalu tīklā Maxima pēc Zolitūdes traģēdijas tiešām kļuvusi mazāka, turklāt šo veikalu boikotam pievienojušies arī vairāki valdības pārstāvji.

Maxima veikalos vairs neiepērkas gan ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un zemkopības ministre Laimdota Straujuma, gan demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), trešdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

"Tā ir mana absolūta attieksme, ka es tur vairs neiešu," uzsvēra Straujuma. "Es neaicinu zemniekus vai citus cilvēkus ignorēt, bet es parādu savu attieksmi. Ja kāds seko, tā ir viņu izvēle."

"Mēs mājās arī šo jautājumu esam pārrunājuši. Un mana kundze arī Maximā neiepirksies. Es ļoti reti iegriežos veikalos, bet acīmredzot Maximai nāksies iet ar līkumu," atzina arī Dombrovskis.

Arī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) šādu amatpersonu attieksmi nenosoda. LDDK vadītāja Līga Meņģelsone atzīst - tas parāda attieksmi un to, ka cilvēks ir svarīgāks par uzņēmējdarbību.

Savukārt Maxima Latvija atzīst - traģiskie notikumi tiešām jūtami ietekmējuši pircēju plūsmu, taču par tendencēm pagaidām runāt esot pāragri.

"Tā ir konstruktīva, taisnīga un pelnīta kritika," atzīsta uzņēmuma sabiedrisko attiecību pārstāvis Jānis Beseris, piebilstot, ka uzņēmums centīsies atgūt pircēju uzticību.

LTV arī norāda, ka visa koncerna peļņa pērn bijusi 82 miljoni eiro, no kuriem aptuveni ceturtā daļa ir Maxima veikalu peļņa Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas