Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc uzaicinājuma pievienoties eirozonai Fitch Ratings paaugstina Latvijas reitingu

Reaģējot uz uzaicinājumu Latvijai pievienoties eirozonai, viena no lielākajām starptautiskajām reitingu aģentūrām _Fitch Ratings _šodien paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi - no "BBB" uz "BBB+", aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.Latvijai reitings ir paaugstināts ar stabilu reitinga prognozi nākotnē.

Aģentūra lēmumu par reitinga paaugstināšanu pamato ar galīgo lēmumu uzaicināt Latviju pievienoties eirozonai no nākamā gada 1.janvāra. Fitch Ratings uzskata, ka ieviešana ir pozitīvs solis Latvijas mazajai un atvērtajai ekonomikai, kas jau tagad ir stipri "eiroizēta".Tāpat aģentūra norāda, ka Latvijas ekonomika ir cieši integrēta Eiropas Savienības ekonomikā - gan tirdzniecības un investīciju jomā, gan ņemot vērā, ka būtisku daļu finanšu sektora veido Ziemeļvalstu bankas. Turklāt Latvijas ekonomika ir parādījusi arī Māstrihtas kritēriju izpildei nepieciešamo elastību un valsts pievienošanās eirozonai vēl vairāk veicinās uzticēšanos tās īstenotajai politikai, uzskata aģentūra.Tā uzsver, ka Latvijas pievienošanās eirozonai uzlabos fiskālo un ārējo finansēšanas elastību, izmantojot eiro kursa rezerves valūtas statusu. Bet Latvijas Bankai pievienošanās nodrošinās piekļuvi Eiropas Centrālās bankas likviditātes instrumentiem.Latvijai stabils kredītreitinga nākotnes novērtējums noteikts, jo iespējamie ar ekonomikas attīstību saistītie riski ir sabalansēti. Ja Latvijas ekonomika turpinās uzrādīt spēcīgu, sabalansētu izaugsmi un būtisku ārējā parāda samazinājumu, varētu sekot turpmāka Latvijas kredītreitinga paaugstināšana.Finanšu ministrs Andris Vilks (V) norāda, ka kredītreitinga paaugstināšana ir secīgs notikums Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē apstiprinātajam galīgajam lēmumam par Latvijas pievienošanos eirozonai. "Šis valstij ir ļoti nozīmīgs novērtējums, kas saistāms ar tautsaimniecības attīstību un valsts reputāciju ārvalstu investoru acīs. Kredītreitinga paaugstināšana ir arī starptautisks pierādījums, ka joprojām varam sevi parādīt kā uz attīstību un konkurētspēju orientētu valsti," komentē ministrs.Jau ziņots, ka Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN), kurā darbojas Eiropas Savienības valstu finanšu ministri, šodien pieņēma galīgo lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā. Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas