Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pēc Zolitūdes traģēdijas veiktas izmaiņas Rimi drošības instrukcijās

Kopš Zolitūdes traģēdijas ugunsdrošības signalizācija Rimi veikalos vai tirdzniecības centros, kuros atrodas Rimi veikali, ir nostrādājusi četras reizes, biznesa portālam Nozare.lv norāda SIA Rimi Latvia pārstāve Laura Podskočija.

Viņa neatklāj, kuros Rimi veikalos un tirdzniecības centros, kur atrodas Rimi veikali, atskanēja signalizācija, bet uzsvēra, ka visos šajos gadījumos nekavējoties tika veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija.

Rimi Latvia pārstāve stāsta, ka uzņēmuma drošības instrukcijas detalizēta analīze un pilnveidošana jeb instrukcijas audits sākts jau pirms nepilnām trīs nedēļām, uzreiz pēc traģiskajiem 21.novembra noteikumiem.

"Drošības instrukciju pilnveidošanā piesaistām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) speciālistus, un pēc viņu sniegtajām rekomendācijām jau šobrīd esam veikuši izmaiņas uzņēmuma drošības instrukcijā," atzīmē Podskočija.

Šīs izmaiņas paredz, ka, nostrādājot automātiskajai ugunsaizsardzības signalizācijai Rimi un Supernetto veikalos vai tirdzniecības centros, kuros atrodas Rimi veikals, nekavējoties tiek veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija no bīstamās zonas.

Apsardzes pakalpojumus Rimi un Supernetto veikalos nodrošina profesionāli un sertificēti apsardzes uzņēmumi, ar kuriem sadarbojamies jau daudzu gadu garumā - SIA Grifs AG, AS G4S Latvia, SIA Recruit. Līgumi ar šiem uzņēmumiem nosaka, ka ikviens apsardzes darbinieks ir instruēts, kā rīkoties ārkārtas situācijās un kā organizēt darbinieku un pircēju evakuāciju.

Jau vēstīts, ka patlaban norisinās veikalu ķēdes Maxima drošības instrukciju un tajās paredzēto procesu detalizēts audits, kura veikšanai kompānija Maxima Latvija ir piesaistījusi neatkarīgus ekspertus.

Taču patlaban, kamēr tiek auditēta līdzšinējā drošības instrukcija, situācijās, kad kādā veikalā nostrādā ugunsdzēsības trauksme, klienti un darbinieki no Maxima veikalu telpām tiek nekavējoties evakuēti, atzīmē Jānis Beseris.

Līdz šim Maxima pārstāvis ir apstiprinājis par diviem šādiem gadījumiem Maxima veikalos - 29.novembrī Maxima veikalā Pētersalas ielā 18a, Rīgā, un 12.decembrī Maxima veikalā Rūpniecības ielā, Madonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas