Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Piektdien pastiprināti kontrolēs drošības jostu, bērnu sēdeklīšu un aizsargķiveru lietošanu

Šo piektdien, 30. augustā, policija visā Latvijā pastiprinātu uzmanību pievērsīs tik būtiskajām, bet nereti piemirstajām drošības prasībām – drošības jostu, bērnu sēdeklīšu un aizsargķiveru lietošanai, portālu_ Diena.lv _informēja Valsts policijā.

Policijas analīze liecina, ka šogad jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada jūliju, negadījumos bojā gājušo skaits pieaudzis par vairāk nekā 46%. Izvērtējot apstākļus, secināts, ka lielā daļā negadījumu nav lietoti minētie drošības līdzekļi.

Piektdien paredzēti plaši reidi gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās, lai pirms jaunā mācību gada sākuma pārliecinātos un atgādinātu gan vadītājiem, gan pasažieriem par šo elementāro drošības prasību ievērošanu. "Mūsu mērķis rītdien noteikti nav sodīt vai sarakstīt pēc iespējas vairāk protokolu. Svarīgākais ir izrunāt, izskaidrot un atgādināt, cik būtiski ir piesprādzēties, izmantot bērnu sēdeklīšus un lietot ķiveres. Īpašu uzmanību pievērsīsim arī aizmugurē sēdošajiem pasažieriem. Tas viss tiešā veidā saistāms ar iespējamām smagām vai traģiskām sekām avāriju gadījumā," stāsta Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

N. Krapsis arī atzīst, ka kopumā, vērtējot situāciju vairāku gadu griezumā, tā pēdējā laikā ir uzlabojusies, taču nedrīkst atslābt, jo vēl joprojām netrūkst vieglprātīgu un tuvredzīgu cilvēku. "Ar šausmām ikdienā skatos uz tām māmiņām, kas ved bērnus bez sēdeklīšiem vai pat tur klēpī, vadot automašīnu. Tas ir nepieļaujami! Tā vienkārši nedrīkst būt. Tāpēc arī mēs atkal un atkal vēlamies atgādināt par šo tēmu."

Šī gada septiņos mēnešos par bērnu sēdeklīšu nelietošanu policija sastādījusi 525 protokolus. Pērn analogā laika periodā - 443 protokolus.

Savukārt, par drošības jostu un aizsargķiveru nelietošanu šogad septiņos mēnešos sastādīti 20 253 protokoli, 2012. gadā tādā pašā periodā - 20 705 protokoli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas