Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piešķir 619 868 eiro piemaksām policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 izplatīšanās ierobežošanā

Ministru kabinets otrdien nolēma piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus piemaksām policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā jūlijā.

Piemaksas apmērs par vienu stundu paredzēts 75% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktos kritērijus un uzskaitīto amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu. Rīkojuma projektu sagatavoja un virzīja Iekšlietu ministrija.

Rīkojums paredz piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu 619 868 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar piemaksu piešķiršanu par laikposmu no 2021.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 31.jūlijam, no tiem Valsts policijai - 342 624 eiro, Valsts policijas koledžai - 861 eiro, Valsts robežsardzei - 262 744 eiro un Valsts robežsardzes koledžai - 13 639 eiro.

Latvijā, arī beidzoties ārkārtējai situācijai, iekšlietu dienesti turpina veikt drošības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanā. Kopš pandēmijas sākuma viņi sniedz nozīmīgu ieguldījumu ierobežojumu kontrolē un Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Kritēriji piemaksas piešķiršanai joprojām paliek nemainīgi: amatpersona ir tiešā pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām; amatpersona ir tiešā pierādāmā saskarē ar Covid-19 riska grupas pacientiem, vai arī amatpersona piedalās pasākumos, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un noteikto ierobežojumu kontroli.

Jau ziņots, ka kopš pandēmijas sākuma minētajam mērķim jau izmaksāti vairāki miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas