Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Policistiem, ugunsdzēsējiem un robežsargiem pēc atvaļināšanās no dienesta formastērps būs jāatdod valstij

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi grozījumus likumā, kas paredz pienākumu policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem un cietumu amatpersonām valstij atdot formastērpu pēc atvaļināšanās no dienesta, aģentūra LETA noskaidroja IeM.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma, pašlaik amatpersonas, kuras atvaļina no dienesta, atmaksā tām izsniegto formastērpu atlikušo vērtību. Tā rezultātā formas tērps nonāk atvaļinātās amatpersonas īpašumā un bijusī amatpersona ar īpašumā esošo formastērpu var rīkoties pēc saviem ieskatiem.

Ņemot vērā, ka normatīvie akti neaizliedz atsavināt atvaļinātās amatpersonas īpašumā esošo formas tērpu, tas var nokļūt tādas personas īpašumā, kura to, iespējams, izmantos negodprātīgi, tādējādi radot iespējamu apdraudējumu vai nodarot kaitējumu sabiedrībai, kā arī, iespējams, diskreditējot iestādi, uzsver IeM.

Ja formastērpu valkās Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādei vai Ieslodzījuma vietu pārvaldei nepiederoša persona, sabiedrība tiks maldināta par šīs personas piederību kādai no iestādēm. Tas savukārt varot apdraudēt iestādes veikt savus uzdevumus sabiedrības aizsargāšanā.

Grozījumi paredz, ka amatpersona pēc atvaļināšanās nodod izsniegto formastērpu, izņemot parādes formastērpu, ja amatpersonai pēc atvaļināšanās ir tiesības likumā noteiktajos gadījumos valkāt parādes formastērpu.

Grozījumi arī paredz, ka par amatpersonas formastērpa vai atšķirības zīmju izgatavošanas prettiesisku pasūtīšanu vai prettiesisku izgatavošanu, iegādi vai realizāciju varēs piemērot piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - līdz 20 000 eiro.

Savukārt par amatpersonas formastērpa vai atšķirības zīmju prettiesisku valkāšanu

Par amatpersonas formas tērpa vai atšķirības zīmju prettiesisku valkāšanu varēs piemērot līdz 200 eiro lielu sodu.

Patlaban grozījumi vēl nav iesniegti valdībā. Pēc izskatīšanas valdībā tie būs jāpieņem Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas