Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Potenciālie fotoradaru piegādātāji var pieteikties līdz augusta vidum

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izsludinājusi atklātu konkursu par 20 stacionāro fotoradaru iegādi, liecina CSDD mājaslapā lasāmā informācija.

Plānotais iepirkums būs divās daļās - valsts plāno iegādāties 16 transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar Doplera principu, kā arī četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 19.augusts.

Jau vēstīts, ka jūnijā noslēdzies viens no diviem konkursiem, gatavojoties stacionāro fotoradaru ieviešanai Latvijā, un jau tiek sagatavotas stacionāro fotoradaru atrašanās vietas, savukārt pirmo 20 ierīču iepirkumu un uzstādīšanu cer sākt rudenī un īstenot līdz gada beigām, iepriekš Ceļu satiksmes drošības padomē pastāstīja CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs.

Pirmo 20 stacionāro fotoradaru izraudzītajās vietās, kuru plāns nav noslēpums un prezentēts šopavasar, jau sagatavota nepieciešamā infrastruktūra - elektrības pievilkšana radaru darbināšanai un radaru pamatu konstrukcijas projektēšana un izbūve. Konkursā par šo darbu veikšanu uzvarējis uzņēmums Citrus Solutions, kam bija vienīgais nolikuma prasībām atbilstošais piedāvājums, bet piedāvātā līgumcena bija 119 729 eiro. Pārējie divi konkursanti darbus piedāvājuši veikt par 240 100 eiro un 248 754 eiro, liecina CSDD mājaslapā lasāmā informācija.

Jau ziņots, ka privātā uzņēmuma Vitronic fotoradari no Latvijas ceļiem tika noņemti 2012.gada decembrī. Valsts policija pašlaik izmanto pirms vairākiem gadiem iegādātos četrus pārvietojamos fotoradarus.

Šogad maija beigās valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai un Valsts policijai noslēgt Ceļu satiksmes likumā paredzēto deleģēšanas līgumu ar CSDD par fotoradaru iegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu. CSDD ir atbildīga par fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu.

Iepirkums par ātruma mērīšanas fotoradaru piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu tika solīts uzreiz pēc tam, kad Ministru kabinetā būs izskatīts un atbalstīts lēmums par CSDD peļņas daļas par 2013.gadu izmantošanu fotoradaru ieviešanai. Tas tika pieņemts maija beigās.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka iespējamās fotoradaru iegādes, uzstādīšanas un uzturēšanas izmaksas precīzi nav iespējams noteikt, jo tās ir atkarīgas no piedāvājumiem, kas tiks izteikti publiskajos iepirkumos. Iepriekš veiktie aprēķini liecina, ka viena šāda radara provizoriskās izmaksas varētu būt ap 42 000 eiro.

Zinots arī, ka pirmo 20 fotoradaru plānotās atrašanās vietas izraudzītas, izvērtējot simtiem ceļu satiksmes negadījumu statistiku un "melnos punktus", to izraudzīšanai pieaicinot gan atbildīgās nozares vadošās valsts institūcijas, gan privātā sektora attiecīgās jomas ekspertus.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas