Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražuks: deputātu vairākums Munkevicu tur aizdomās par savtīgu rīcību

Ja vēl aprīlī Romualds Ražuks (PS) noraidīja domu par steidzamu Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala – mūsu mājas) nomaiņu, tagad viņš atzīst, ka «priekšsēdētājs vairs nevar panākt pat vienkāršu lēmumu pieņemšanu domes sēdēs, jo deputātu vairākums viņu tur aizdomās par iespējami savtīgu rīcību lēmumu sagatavošanā.»

Jau ziņots, ka Jūrmalas domē savākti astoņi paraksti, lai nomainītu līdzšinējo mēru R.Munkevicu. Viņa vietā opozīcija virzīs vicemēru R.Ražuku. R.Munkevics gan apšauba, vai opozīcijai izdosies izveidot darboties spējīgu koalīciju, jo tajā esot pārāk daudz ambiciozu deputātu.

Astoņu deputātu paziņojumā teikts, ka jebkuram politiķim jābūt neaptraipītai reputācijai un savs politiķa tēls jāsaglabā tīrs, bet R.Munkevics savu reputāciju ir sagrāvis.

R.Munkevica nomaiņu atbalsta arī Jūrmalas aizsardzības biedrība. Tās pārstāvis Guntis Grūba norādīja, ka vislielākās bažas ir par pilsētas attīstības plāna grozījumiem, kas varētu tikt pieņemti neatbilstoši pilsētas interesēm. «Ar R.Ražuku mums ir izveidojusies laba sadarbība, un viņam mēs uzticamies,» izteicās G.Grūba.

Viens no opozīcijas deputātiem Māris Dzenītis pastāstīja, ka savākti un iesniegti astoņu deputātu paraksti, no kuriem seši ir līdzšinējie opozīcijas deputāti un divi no pašreizējās koalīcijas. Dokumentu parakstījuši Juris Visockis, Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks (TP), Aigars Tampe (TB/LNNK), Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai) un neatkarīgais deputāts Māris Dzenītis, bet vēlāk parakstījās arī vicemērs Romualds Ražuks un Marija Vorobjova (ievēlēta no SC). Zīmīgi, ka līdz šim mēra nomaiņa saistīta ar apvienības Vienotība deputātu grupas izveidošanu Jūrmalā, taču starp mēra nomaiņu pieprasījušajiem deputātiem ir tikai trīs no četriem Vienotības deputātiem. Dzintra Homka (SCP) iesniegumu vēl nav parakstījusi. Jaunā laika deputāte Iveta Blaua norādīja, ka Dz.Homka esot piesardzīga un esot jārēķinās ar cilvēcisko faktoru.

Jūrmalas mērs R.Munkevics uzskata, ka jaunajai koalīcijai ir īss mūžs un R.Ražukam nav izredžu ilgi noturēties mēra krēslā. «Zinot to ambiciozo kompāniju – tur daudziem deputātu sastāviem uz priekšu ir mēra kandidāti, un neviens no tiem negrib Ražuku par mēru. Viņu tagad izvilks un pēc neilga brīža mainīs nost. Laikam tas ir salds mirklis, kad var sierā iekosties, bet tas ir siers peļu lamatās,» norādīja R.Munkevics. Pirmdienas rītā R.Munkevics teica, ka opozīcija uzdod vēlamo par esošo un parakstus nemaz nevarēs savākt. «Ja paraksti būtu, diez vai Visockis aizbrauktu no domes mājās, tos neiesniedzis,» teica R.Munkevics.

Viņš uzskata, ka opozīcijas minētie iemesli – autoritārais vadības stils un nelikumības pašvaldības uzņēmumu Jūrmalas siltums un Jūrmalas namsaimnieks darbībā – ir tikai iegansti. R.Munkevics arī nekomentēja iespējamos iemeslus, kāpēc opozīcijas pusē pārgājusi Marija Vorobjova, kura iecelta vairāku uzņēmumu padomēs.

Pagaidām netiek izpausts, kādas izmaiņas vēl tiek plānotas, bet I.Blaua pauda personīgo viedokli, ka trīs mēra vietnieki ir par daudz.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas