Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sākta dienesta pārbaude par iespējamo krāpšanos Rīgas satiksmē

Šodien pašvaldības SIA Rīgas satiksme ierosināta dienesta pārbaude saistībā ar, iespējams, krāpniecisku tīrīšanas līdzekļu iegādi, liecina Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (GKR) ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ameriks, šodien plkst.12 viņam sarunāta tikšanās ar Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu, kurā Bemhens informēs par plānotās dienesta pārbaudes termiņiem un gaitu. 

Jautāts, vai domes pārstāvji plāno vērsties tiesībsargājošās institūcijās, Ameriks sacīja, ka šo jautājumu pārrunās ar Rīgas domes priekšsēdētāju un Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētāju Nilu Ušakovu (SC), piebilstot, ka pēc Nekā personīga ziņotās informācijas visi materiāli institūcijām jau ir nodoti.

Ameriks arī apliecināja, ka līdz vakardienas raidījumam neko nav zinājis par iespējamu krāpniecību uzņēmumā. 

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas satiksmē, reaģējot uz televīzijā izskanējušo informāciju par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai un apstrādei, Rīgas satiksme ir ierosinājusi dienesta pārbaudi.Patlaban uzņēmums nevar apstiprināt, ka nav saņēmis tos nanotehnoloģiskos mazgāšanas līdzekļus, par kuriem tika noslēgts līgums, vai ir notikušas kādas citas nelikumības saistībā ar līguma izpildi.

Rīgas satiksme apstiprina, ka 2013.gadā iepirkumu procedūras rezultātā tika noslēgts līgums ar uzņēmumu MJ Partneri par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedriskā transporta tīrīšanai un apstrādei par kopējo summu 280 000 latu. Pašlaik gan Rīgas satiksme nevar apstiprināt to, ka noslēgtais līgums būtu fiktīvs, kā ir izskanējis, vai arī to, ka uzņēmums būtu kļuvis par krāpnieku upuri, taču sabiedrība veikšot detalizētu un skrupulozu notikušā pārbaudi dienesta pārbaudes gaitā, par kuru rezultātiem tiks ziņots vēlāk. 

2013.gadā Rīgas satiksme noslēdza līgumu ar firmu MJ partneri par mazgāšanas līdzekļu iegādi transportlīdzekļu apkopei. Pie līguma viņi tika negaidīti - kāds viņu bijušais darbinieks piedāvāja piedalīties uzņēmuma cenu aptaujā. Līguma summa - 280 000 latu (vairāk nekā 390 000 eiro) plus pievienotās vērtības nodoklis (PVN). Tā ir maksimāla summa, par kādu var rīkot cenu aptauju, kas nav publiski jāsludina.

Notikušo Rīgas satiksmē solīja pārbaudīt Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas