Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Satiksmes ministrijā aktualizē jautājumu saistībā ar Krievijā reģistrētu automašīnu kontrolēm

Satiksmes ministrija (SM) sarunā ar Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) vadību aktualizē jautājumu saistībā ar Krievijā reģistrētu automašīnu kontrolēm, aģentūru LETA informē ministrijā.

Ministrijā norāda, ka, lai gan precīzu datu nav, ir redzams, ka sākoties karam Ukrainā, būtiski palielinājies automašīnu skaits, kas pārvietojas ar Krievijas un Baltkrievijas numurzīmēm. Vienlaikus Latvijas datubāzēs nav nekādas informācijas par transportlīdzekļiem ar šo valstu numurzīmēm, līdz ar to šiem autovadītājiem nav iespējams piemērot sodus, kā arī veikt cita veida kontroli.

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) uzsver, ka situācija nav normāla, un tai steidzami jāmeklē risinājums.

"Automašīnas ar Krievijas un Baltkrievijas numurzīmēm šobrīd var brīvi pārvietoties Latvijas teritorijā, veikt dažādus pārkāpumus, to skaitā ignorēt ceļu satiksmes noteikumus, stāvvietu apmaksu, vai braukt ar spēkratiem, kuru tehniskais stāvoklis apdraud pārējos satiksmes dalībniekus. Mūsu normatīvie akti šobrīd paredz sodu piemērošanu, bet reāli dzīvē iekasēt tos nav iespējams, " skaidro Vitenbergs.

Tāpat viņš norāda, ka SM bez Tieslietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas iesaistes viena pati situāciju mainīt nespēs, un jau tuvākajā laikā Vitenbergs uzrunās kolēģus valdībā, lai kopīgi situāciju risinātu.

Vienlaikus tikšanās laikā ar CSDD valdi tika apspriesti vēl dažādi citi jautājumi, to skaitā, elektromobilitāte, Biķernieku kompleksās sporta bāzes attīstība, aktuālā situācija saistībā ar fotoradariem un to uzturēšanu, kā arī citas tēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas