Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Siguldā no pērnā sniega izveidota distanču slēpošanas trase

Siguldā, Laurenčos, šodien atvērta vairāk nekā 300 metrus gara apļveida distanču slēpošanas trase, aģentūru informē Siguldas novada dome.

Lai nodrošinātu distanču slēpošanu pirms īstā sniega, Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību A2 un sporta klubu Lidojošais slēpotājs iepriekšējā ziemas sezonā sagatavoja un visu vasaru uzglabāja sniegu.

Sniegs visu vasaru uzglabāts zem aptuveni pusmetru biezas skaidu kārtas kādā pļavā, kuras atrašanās vietu pašvaldība neatklāj.

Patlaban trasē ir ieklāti apmēram 500 kubikmetri pērnā sniega, un, tiklīdz laikapstākļi ļaus, tiks ražots papildu sniegs. No trešdienas trasē tiks uzstādīts arī papildu apgaismojums, lai Siguldas novada iedzīvotāji un viesi varētu izbaudīt slēpošanas priekus pēc darba.

Mākslīgā sniega distanču slēpošanas aplis ir jaunā Laurenču sporta un aktīvās atpūtas centra pilotprojekts, lai apjaustu uzglabātā sniega kvalitāti un noturību. Latvijā šis ir unikāls projekts, kas paredz, ka jau 2013.gada distanču slēpošanas sezonu Siguldā varēs sākt sporta un aktīvās atpūtas centrā Laurenčos, kura būvniecības darbi norisinās Igaunijas-Latvijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas projektā SVS Activetours. Ar šīs programmas atbalstu Siguldā top unikāla slēpošanas trase ar iebūvētu aukstuma iekārtu mākslīgā sniega seguma saglabāšanai un servisa māja.

Vasarā trasi varēs izmantot skrituļošanai, kā arī tā būs piemērota skriešanai, ko nodrošinās koka mulčas seguma josla gar asfaltēto daļu visā trases garumā. Projekta SVS Activetour Siguldas novada pašvaldības attiecināmo izdevumu kopsumma ir 850 000 eiro jeb 597 383 lati, no kā programmas līdzfinansējums ir 90%.
Igaunijas-Latvijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instruments 2007. līdz 2013.gadam finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju. Vairāk informācijas atrodams projekta mājaslapā www.estlatrus.eu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas