Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šodien notiks ekspertu prezentācijas un diskusija par medikamentu pieejamību Latvijā

Šodien, 30.novembrī no pulksten 13.00 līdz pulksten 14.00 3 pavāru restorānā Tam labam būs augt (Torņa ielā 4, Rīgā) un Delfi.lv tiešraidē norisināsies prezentācija un ekspertu diskusija Medikamentu un veselības aprūpes pieejamība Latvijā.

Sabiedrības veselības pamatnostādnēs 2021.-2027.gadam jau secināts, ka veselības aprūpes pieejamību ietekmē tai nepietiekamais valsts finansiālais atbalsts un augstais pacientu tiešo maksājumu līmenis, kas ir būtiski šķēršļi savlaicīgai un uz indivīdu vērstai veselības aprūpei, kad tā nepieciešama.[1] Rindas pie valsts apmaksātiem speciālistiem un pat ģimenes ārstiem ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki novēloti vēršas pie ārsta, kas ietekmē gan tālāko ārstēšanas procesu, gan arī pacientu izmaksas. Līdztekus pakalpojumu pieejamībai, aktualizējušies arī jautājumi par medikamentu pieejamību Latvijas pacientiem, ko ietekmē dažādi faktori, tostarp, tas, ka vietējā tirgū Latvijas zāļu tirgotāju īpatsvars sasniedz vien ~5%, kamēr pārējo daļu veido importētie medikamenti.

Programmā:

Ieskats galvenajās veselības aprūpes problēmās no pacienta un ārsta perspektīvas - Ilze Aizsilniece, Latvijas Ārstu biedrības prezidente.
Iedzīvotāju aptaujas rezultāti par veselības aprūpes un medikamentu pieejamību Latvijā - Kristīne Jučkoviča, Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas izpilddirektore.
Medikamentu tirgus attīstība Latvijā, AS “Olainfarm” jaunie medikamenti un vietējo ražotāju loma kopējā zāļu pieejamības sistēmā - Juris Bundulis, AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.
Savlaicīgas diagnostikas pieejamība, pakalpojumu attīstība un nozīme visos efektīvas veselības aprūpes posmos - Stella Lapiņa, SIA “Veselības centru apvienība” un SIA “Centrālā laboratorija” valdes priekšsēdētāja.
AS “Olainfarm” kā vietējā medikamentu ražotāju attīstības stratēģija un loma zāļu pieejamības nodrošināšanā Latvijā, kā arī kopējā ekonomikā - Jānis Buks, AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs.

Mediju pasākums norisināsies Torņa ielā 4, Rīgā (2.stāva telpās “3 pavāru restorānā “Tam labam būs augt””).

Aicinām sekot līdzi pasākumam arī portāla Delfi.lv tiešraidē: https://ej.uz/r449

Par AS “Olainfarm”

AS “AB City” meitas uzņēmums AS “Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmums ražo kvalitatīvus, drošus un efektīvus produktus Latvijai un visai pasaulei. Kopumā “Olainfarm” ražotā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2021. gadā sasniedza 137,7 miljonus eiro. Uzņēmumā ikdienas darbu veic aptuveni 840 darbinieki, nodrošinot nepārtrauktu produktu ražošanas procesu 24/7 režīmā. AS “Olainfarm” ieguvis Zelta kategoriju Ilgtspējas indeksā un ir novērtēts kā Ģimenei draudzīgs uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas