Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Stipendijas Starp mums ir ķīmija! fonds palielināts līdz 135 000 eiro; aicina pieteikties jaunos skolotājus

Jau otro gadu pēc kārtas jaunie ķīmijas skolotāji ir aicināti pieteikties Latvijas zāļu ražotāja AS Olainfarm iedibinātajai stipendijai Starp mums ir ķīmija!, kuras ietvaros pieciem jaunajiem speciālistiem ik gadu ir iespēja saņemt vienreizēju atbalstu 3000 eiro apmērā. Šogad iniciatīvai ir pievienojusies arī SIA Centrālā laboratorija, kas piešķirs stipendijas izcilākajiem jaunajiem bioloģijas skolotājiem. Attiecīgi kopējais stipendiju fonds ir palielinājies jau līdz 135 000 eiro un turpmāk gadā tiks pasniegtas jau 10 stipendijas. Līdz 15.aprīlim jaunie speciālisti aicināti pieteikties kopskaitā sešām stipendijām, bet vēl četrām stipendijām pieteikšanās norisināsies rudenī.

“Publiskajā telpā bieži dzirdam aicinājumus valstij domāt un risināt dabaszinātņu speciālistu trūkumu darba tirgū. Taču ar aicinājumiem valdībai risināt vai bērniem mācīties šos priekšmetus vien nepietiks. Ir jābūt profesionāliem, motivētiem un aizrautīgiem skolotājiem, kuri jauniešiem palīdz atklāt dabas zinību aizraujošo pasauli un plašās iespējas karjeras izvēlē. Tāpēc “Olainfarm” ir ieviesis jau konkrētus risinājumus, lai motivētu un novērtētu jaunos skolotājus, kuri ir pamatu pamats, kas veido un nostiprina interesi par ķīmiju, matemātiku, bioloģiju un fiziku. Šis būs jau otrais gads, kad piešķirsim stipendijas izcilākajiem jaunajiem ķīmijas skolotājiem. Priecājamies, ka šogad iniciatīvai ir pievienojusies arī “Centrālā laboratorija”, ar kuras atbalstu stipendijas saņems arī topošie bioloģijas skolotāji,” uzsver AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

“Starp mums ir ķīmija!” ir ilgtermiņa stipendiju programma topošajiem skolotājiem, ko 2023. gadā sāka “Olainfarm”. Programmā piecu gadu laikā “Olainfarm” investēs 75 000 eiro, katru gadu piešķirot piecas 3000 eiro stipendijas jaunajiem ķīmijas skolotājiem. Savukārt “Centrālā laboratorija” šim mērķim nākamo četru gadu laikā plāno novirzīt 60 000 eiro, katru gadu pasniedzot piecas stipendijas bioloģijas skolotājiem.

“Bioloģija ir mācību priekšmets, kas rada jauniešos interesi pētīt, analizēt un iedziļināties. Izvēloties studēt bioloģiju pirms vairākiem gadiem un pielietojot iegūtas zināšanas medicīnas laboratorijā, ar pilnu pārliecību varu teikt, ka bioloģija ir aizraujoša zinātne, kas veido pamatu visam mums apkārt un dod iespēju iegūt cienījamu profesiju. Līdz šim dažādos projektos “Centrālā laboratorija” ir strādājusi ar jauniešiem, organizējot atvērtas bioloģijas stundas laboratorijā, ko arī turpināsim darīt, bet skolotājs ir tas, kurš bērnam dod pirmos impulsus, interesi un zināšanas par kādu konkrēto priekšmetu. Jauno skolotāju enerģija un jaunrades spēks mūsu izglītības sistēmā pašlaik ir vitāli nepieciešams, lai uzlabotu kopējo izglītības kvalitāti un skolēnu zināšanas dabas zinību priekšmetos. Skolotājam jābūt ne vien labi atalgotam, bet arī sabiedrībā novērtētam un cienītam. Tāpēc esam gandarīti, ka varam būt daļa no tik sabiedriski nozīmīga projekta,” norāda SIA “Centrālā laboratorija” valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

Jaunie un ķīmijas un bioloģijas skolotāji stipendijai aicināti pieteikties no 18.marta līdz 15.aprīlim. Stipendiju programmas nolikums un pieteikuma anketa pieejami projekta mājaslapā www.starpmumsirķīmija.lv. Stipendija tiks piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī. Stipendijai aicināti pieteikties jaunie speciālisti, kuri pašlaik apgūst ķīmijas vai bioloģijas pedagoga profesiju vai apgūst dabaszinātnes un paralēli arī māca ķīmiju vai bioloģiju skolā. Pieteikšanās stipendijām notiek divas reizes gadā – trīs stipendijas ķīmijas skolotājiem un trīs stipendijas bioloģijas skolotājiem tiks piešķirtas pavasarī, bet vēl kopskaitā četri stipendiāti tiks izraudzīti rudenī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas