Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vāc parakstus par stiprā alkohola tirdzniecības aizliegumu lielveikalos

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par aizliegumu lielveikalos tirgot stipro alkoholu.

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Mārtiņš Bambals.

Iniciatīvas autors vēlas mazināt alkoholisma izplatību valstī. Lai to paveiktu, viņš iesaka pārņemt Zviedrijas pieredzi, kur lielveikalos aizliegts pārdot alkoholiskos dzērienus, kuriem alkohola procentuālais sastāvs pārsniedz 3,5%.

Tas nozīmētu, ka stiprākus dzērienus, tāpat kā Zviedrijā, būtu ļauts tirgot tikai specializētos valsts kontrolē esošos veikalos.

Bambals rosina pieņemt likumu, ka alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 4,2%, izņemot vīnus un dzirkstošos vīnus (ja to alkohola-% nepārsniedz 11%), drīkstētu tirgot tikai specializētos alkohola veikalos vai veikalu nodaļās ar atsevišķu kasi.

Šādas iniciatīvas rezultātā, viņaprāt, gados jauni cilvēki nepirktu stipros alkoholiskos dzērienus, bet, ja pirktu alkoholu lielveikalos, to alkohola procentuālais sastāvs būtu mazs. "Salīdzinājumam, izdzerto vienu litru 40% šņabja, lai uzņemtu tādu pašu alkohola daudzumu, būtu jāizdzer 10 litri 4% alus, bet tas nav fiziski iespējams," uzsvēra Bambals.

Top komentāri

Pietiek vienam idiotam Bambālim
P
kādus murgus izdomāt un uzrakstīt, un saeimas šurpuleci dancos. Dancos arī sīkbožu īpašnieki, kuri iedeva Bambāim miljonu, lai pasakaino peļņu nu sev savāktu. Atceros, ka Preiļos PSRS laikos pieņēma likumu, ka alkoholu drīkst tirgot tikai vienā veikalā ārpus pilsētas, un atceros milzīgās darbaļaužu masas ap šo vienu veikalu, tā ka, vēsture atkārtojas. Atliek vēl saeimā iesniegt likumprojektu par geju laulībām, jo -lūk- Zviedrijā tāds sen jau ir spēkā. Ja reiz visu grib kā Zviedrijā.
Normāla tirgus pārdale
N
Kādam te Latvijā ir nepieciešami specializētie veikali, kas dažam labam uz tirgus pārdales rēķina var dot labu peļņu, bet kopumā tikai sadārdzinātu sabiedrības kopējās izmaksas par tirdzniecību.
Uva
U
Maitiņš Bambals ir duraks, jo pat muļķim skaidrs, ka 1,5 ''Līča'' tītarmāte ir adekvāta šņabja pudelei. Un kad tītarmātes vietā būs 4 stikla pudeles, tas nozīmē līdz augšai piedrazotu valsti. Bet bērni savu limonādi joprojām no plastmasenēm dzers, jo bērnu veselība nevienam neinteresē. Pat PSRS laikos ''Baikāls'' tikai kapeikas maksāja, bet tagad tas par vīnu dārgāks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas