Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vanaga: Nav pārliecības, ka IZM veikusi visus pieprasītos aprēķinus

Tikšanās laikā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nespēja uzrādīt jaunos aprēķinus par stundas likmi arī pedagogu lielākām algām, līdz ar to pastāv šaubas, vai šādi aprēķini vispār ir veikti, aģentūrai LETA atklāja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA atkārtoti prasīja IZM pārskatīt viena skolēna vidējās izmaksas, lai varētu celt atalgojumu arī citiem pedagogiem, ne tikai tiem, kas saņem zemāko iespējamo atalgojumu. No ministrijas saņemts solījums aprēķinus atsūtīt pirms tikšanās ar premjeru Krišjāni Kariņu (JV) šodien plkst.15.

Tikšanās laikā ar LIZDA pārstāvjiem IZM arī neesot spējusi atbildēt, vai ir pārskatīts finansējuma avots atalgojuma palielināšanai augstskolu darbiniekiem. 21.aprīlī apstiprinātajos Ministru kabineta grozījumos noteikts, ka nepieciešamais finansējums 2 821 222 eiro apmērā tiks piešķirts no jau apstiprinātā finansējuma augstākajai izglītībai. Pret šādu lēmumu iebilda Rektoru padome un Latvijas Studentu apvienība, norādot, ka augstskolas savā darbībā jau ir rēķinājušās ar šo finansējumu. 

Šobrīd ir panākta vienošanās par noteiktu pedagogu grupu - izglītības iestāžu administrācijas un atbalsta personālu - slodzes sadalījumu un atalgojuma likmēm. Tajā pašā laikā Vanaga norādīja, ka šīm pedagogu grupām vēl joprojām nav norādīts finansējums 22% apmērā.

Otrdien plkst.18 plānota arī LIZDA Padomes ārkārtas sēde. Vanaga atkārtoti norādīja, ka gadījumā, ja neizdosies vienoties, varētu tikt izskatīta iespēja turpināt streiku. 

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija norādīja, ka streika prasības ir izpildītas, līdz ar to LIZDA rīkotais streiks esot nelikumīgs.

Kā ziņots, šodien norit otrā pedagogu streika diena.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas