Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vīķe-Freiberga: Krievija kļūst par slimu valsti, kurai būs vajadzīgs ilgs laiks atgūties

Krievija kļūst par slimu valsti, kurai būs vajadzīgs ilgs laiks, lai atgūtos, ceturtdien konferencē Krievijas karš pret bērniem norādīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Viņa uzsvēra, ka Ukrainai ir jāpiedzīvo militāra uzvara un jāatbrīvo teritorijas, jo pretējā gadījumā neviens Eiropā nevarēs justies droši, arī tie, kuri dzīvo tālu un domā, ka ir drošībā.

Vaira Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Ukrainai nodarītais kaitējums daudzējādā ziņā ir neatgriezenisks, taču daļa ir atgriezeniska. Viņa uzteica Ukrainas tautas izturību un stāju, ar kādu ukraiņi ir stājušies pretī grūtībām. Tāpat bijusī Valsts prezidente uzvēra, ka Ukrainai ir svarīgs visas pasaules atbalsts.

"Mūsdienās ir īpaši svarīgi nošķirt melus no patiesības. Plašsaziņas līdzekļi un sociālie mediji ir pilni ar meliem. Propagandisti, kurus Krievija algo uz pilnu slodzi, stāsta prātam neaptveramus melus, piemēram, ka Krievija ir atbrīvojusi ukraiņu bērnus, kurus bija paredzēts sūtīt uz Rietumiem, lai Ukrainas valdība varētu pelnīt naudu ar orgānu ziedošanu. Tie ir murgaini stāsti un klaji meli. Jāsaka, ka tās ir briesmas visai pasaulei. Svarīgi, lai pasaule turpinātu saņemt faktos balstītu informāciju, dzirdētu tās puses stāstu, kas stāv pretī milzīgai valstij ar milzīgiem resursiem," sacīja Vīķe-Freiberga.

Pēc bijušās Valsts prezidentes paustā, Krievija tiek pārvērsta par paranoisku cilvēku nāciju, kas pilnībā ir zaudējuši saikni ar realitāti un dzīvo alternatīvā pasaulē, ko [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins kopā ar saviem rokaspuišiem cenšas izveidot. Šajā situācijā patiesība kļūst par upuri tikpat lielā mērā kā Ukrainas pilsētas un bērni.

"Patiesību nogalina propaganda, kuras pamatā ir paranoja, lielummānija un vajāšanas mānija. Krievija kļūst par slimu valsti, kurai būs vajadzīgs ilgs laiks, lai atgūtos. Tie mēs, kuriem ir iespēja dzīvot brīvajā pasaulē, nekļūsim par melu upuriem un darīsim visu iespējamo, lai saglabātu saikni ar realitāti un saikni ar to, kas notiek patiesībā," sacīja Vīķe-Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas