Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Visvairāk pārkāpumu akcīzes preču jomā - alkohola apritē

Pagājušā gada laikā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvalde saistībā ar akcīzes preču apriti ir konstatējusi 553 pārkāpumus, visvairāk no tiem - alkoholisko dzērienu jomā.

VID apkopotā statistika par pagājušā gada darbības rezultātiem liecina, ka kopumā saistībā ar akcīzes preču apriti ir veiktas 1876 pārbaudes, no tām 934 bijušas par alkoholiskajiem dzērieniem, 626 - par naftas produktu apriti, saistībā ar tabakas izstrādājumu apriti notikušas 442 pārbaudes, par kafijas apriti - 407 pārbaudes, bet saistībā ar bezalkoholiskajiem dzērieniem - 225 pārbaudes.

Visvairāk pārkāpumu konstatēts saistībā ar alkoholisko dzērienu apriti - 373. Pārējās preču grupās pārkāpumu ir krietni mazāk, piemēram, naftas produktu grupā - 123, tabakas izstrādājumu grupā - 104, savukārt saistībā ar bezalkoholisko dzērienu apriti konstatēti 11 pārkāpumi, bet ar kafiju - 24 pārkāpumi.

Saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem ir piemēroti arī naudas sodi, kas ir robežās no 300 līdz 116 tūkstošiem latu. Kopumā piemēroto naudas sodu apmērs ir 206 951 lats, un no šīs summas visvairāk ir saistībā ar tabakas izstrādājumu apriti - 116 495 lati, otrs lielākais piemēroto naudas sodu apjoms ir alkoholisko dzērienu grupā - 59 990 latu. Saistībā ar naftas produktu apriti piemērotas soda naudas 16 450 latu apmērā, bet par bezalkoholiskajiem dzērieniem - 300 latu.

Pagājušā gada laikā visvairāk konfiscēti tabakas izstrādājumi - konfiscēto preču skaits pārsniedz 11,97 miljonus, konfiscēti vairāk nekā 1153 litri alkoholisko dzērienu, 43 803 vienību naftas produktu, kā arī 2,5 kilogrami kafijas.

VID pagājušā gada laikā kopumā izsniedzis vairāk nekā 198 miljonus akcīzes nodokļa marku, no tām 92,24 miljonus alkoholiskajiem dzērieniem, bet 105,779 miljonus - tabakas izstrādājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas